Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Από τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια σε γιατρούς και νοσηλευτές στις απειλές εάν δεν εμβολιαστούν θα απολυθούν

Από τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια σε γιατρούς και νοσηλευτές στις απειλές εάν δεν εμβολιαστούν θα απολυθούν
Ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να επιλέξει την στάση του απέναντι στο ζήτημα αυτό, καλοδεχούμενος ο εμβολιασμός, καλοδεχούμενος και ο μη εμβολιασμός.
Σχετικά Άρθρα

Στις αρχές της πανδημικής κρίσης τον Μάρτιο 2020… και ακολούθως όταν κλιμακώθηκε ο κορωνοιός ως υγειονομικό και κοινωνικό – δυστυχώς – φαινόμενο με πρωτοβουλία παραγόντων της κυβέρνησης υιοθετώντας ένα παγκόσμιο ρεύμα προτάθηκε οι πολίτες να βγουν στα μπαλκόνια και να χειροκροτήσουν τους άοκνους ιατρούς, νοσοκόμους και νοσοκόμες για την μεγάλη τους προσφορά στην κοινωνία και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ήταν ώρα 21:00 όσοι το έχουν λησμονήσει, οι περισσότεροι πολίτες ως ένδειξη σεβασμού στο απαράμιλλο καθήκον των ιατρών και νοσοκόμων, βγήκαν στα μπαλκόνια και τους χειροκρότησαν.
Ήταν μια κίνηση σημειολογίας, συμβολικότητας, μια κίνηση σεβασμού στην προσπάθεια ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν αγώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αντιμετώπιση του κορωνοιού ενός ιού που έχει προκαλέσει το παγκόσμιο σύστημα υγείας.
Οι ιατροί και οι νοσηλευτές συνεχίζουν έως σήμερα, χωρίς ουσιαστική βοήθεια να υποστηρίζουν το εθνικό σύστημα υγείας, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να εκτελούν το καθήκον τους με μεγάλη αυταπάρνηση.

Υποκρισία ο εμβολιασμός

Μεγάλη μερίδα ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για λόγους που προφανώς γνωρίζουν έχουν ταχθεί κατά των εμβολιασμών.
Όμως αυτό δεν αλλάζει την πίστη τους στο καθήκον τους.
Ούτως ή άλλως οι ενασχολούμενοι με την δημόσια υγεία γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας πώς να προστατεύονται, έχουν έρθει ουκ ολίγες φορές με μολυσματικές ή μεταδιδόμενες ασθένειες, οπότε έχουν την επιστημονική κατάρτιση και γνώση να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.
Δυστυχώς όμως πληθαίνουν οι φωνές εσχάτως που αναφέρουν ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα πρέπει να απολύονται.
Δυστυχώς, οι άοκνοι εργάτες της υγείας οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που σπούδασαν και εκπαιδεύτηκαν… στοχοποιούνται από τσαρλατάνους πολιτικούς και καραγκιόζηδες δημοσιογράφους.
Η άποψη μας είναι ξεκάθαρη, καμία υποχρεωτικότητα, ο εμβολιασμός δεν μπορεί να καταστεί υποχρεωτικός ενώ οι απειλές για την εργασία ιατρών και νοσηλευτών ότι θα απολυθούν εάν δεν εμβολιαστούν είναι τουλάχιστον απαράδεκτες.
Ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να επιλέξει την στάση του απέναντι στο ζήτημα αυτό, καλοδεχούμενος ο εμβολιασμός, καλοδεχούμενος και ο μη εμβολιασμός.
Η άποψη μας είναι η εξής, αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία ορισμένων που από χειροκροτητές εισηγούνται την απόλυση όσων δεν εμβολιαστούν.
Αυτές οι νοοτροπίες επιβάλλονται στην Βόρεια Κορέα όχι σε δημοκρατικές κοινωνίες όπου κάθε άνθρωπος είναι αυτόβουλος και όχι υποχείριο ανθρωπάκι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης