Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΟΑΕΔ: Διευρύνεται το χρονικό διάστημα ανανέωσης των δελτίων ανεργίας

ΟΑΕΔ: Διευρύνεται το χρονικό διάστημα ανανέωσης των δελτίων ανεργίας
Από την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 όλοι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας

Η ανανέωση του Δελτίου Ανεργίας του ΟΑΕΔ αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση της ισχύος του. Πλέον, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, η ανανέωση γίνεται εντός 20 ημερολογιακών ημερών διάστημα που προηγείται της προβλεπόμενης ημερομηνίας λήξης ισχύος του Δελτίου, συμπεριλαμβανόμενης και της ημερομηνίας λήξεως.

Συγκεκριμένα:

Από την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 όλοι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους, καθώς διευρύνεται η χρονική περίοδος από πέντε εργάσιμες ημέρες πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος του δελτίου όπως ίσχυε, σε 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης.
Με την απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. 2895/18.05.2021 τροποποιείται η 1850/30/15-03-2020 απόφαση, σχετικά με το προβλεπόμενο διάστημα ανανέωσης του Δελτίου Ανεργίας. Αντικαθίσταται η παρ. 3 του άρθρου 2 του Κεφαλαίου Α’ της 1850/30/2020 απόφασης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης