Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου
Το κάλεσμα για 24ωρη απεργία απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Απεργία στις 10 Ιουνίου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που καταγγέλλουν πως το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη για τα εργασιακά δημιουργεί καταστάσεις ζούγκλας και καταργεί το οκτάωρο.
Το κάλεσμα για 24ωρη απεργία απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
«Το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και της εργοδοσίας» τονίζει η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει πως ουσιαστικά, νομιμοποιεί τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα εδώ και χρόνια με τα 10ωρα, τα 14ωρα και τα 4ώρα ωράρια εργασίας, με μοναδικό στόχο τα επιπλέον κέρδη για τις επιχειρήσεις.
Από την πλευρά της, η ΓΣΣΕ τονίζει πως το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία.
«Η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης