Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Μέσα στον Ιούνιο οι κατ’οίκον εμβολιασμοί – Όσο έρχονται εμβόλια, θα αυξάνονται ραντεβού

Θεμιστοκλέους: Μέσα στον Ιούνιο οι κατ’οίκον εμβολιασμοί – Όσο έρχονται εμβόλια, θα αυξάνονται ραντεβού
Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 – 15 ετών
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως μέσα στον Ιούνιο θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος υποστήριξε πως όσο έρχονται εμβόλια, θα αυξάνονται τα ραντεβού.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως «σε πολύ σύντομο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τα άλλα σκευάσματα, αφού προς το παρόν οι 18-29 εμβολιάζονται μόνο με το μονοδοσικό Johnson&Johnson» ενώ σχετικά με αυτούς που έχουν νοσήσει, επανέλαβε ότι, αρκεί μία δόση για τη θωράκισή τους, ενώ εξήγησε πως αν κάποιος έχει προγραμματισμένο ραντεβού και νόσησε πρόσφατα, θα λάβει τώρα ένα μήνυμα ακύρωσής του και μετά από έξι μήνες, θα του έρθει άλλο μήνυμα για νέο ραντεβού.
Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών 12 – 15 ετών ο κ.Θεμιστοκλέους είπε πως επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι, τονίζοντας ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει τις επόμενες μέρες το ελληνικό πλάνο.
Αναφορικά με τα self test σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας είπε πως 14 μέρες μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν έχει κάποιος λόγο για να υποβληθεί σε self test και προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες ενώ προνανήγγειλε ανακοινώσεις την ερχόμενη Δευτέρα για το σχέδιο του κατ’οίκον εμβολιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης