Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Πιθανότατα στα μέσα καλοκαιριού το τείχος ανοσίας κατά της covid

Βατόπουλος: Πιθανότατα στα μέσα καλοκαιριού το τείχος ανοσίας κατά της covid
Μη βιαστούμε να βγάλουμε τις μάσκες υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως πιθανότατα στα μέσα του καλοκαιριού θα έχουμε κτίσει στην Ελλάδα ένα πρώτο τείχος ανοσίας κατά της covid διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος υποστήριξε ότι κάθε ημέρα γίνονται γύρω στους 100.000 εμβολιασμούς.
Όπως είπε ο κ.Βατόπουλος, δεν θα πρέπει να υπάρξει βιασύνη στην απαλλαγή της μάσκας καθώς είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αυτοπροστασίας που δεν περιορίζει σημαντικά.
«Σιγά – σιγά θα γίνει και αυτό» είπε ο κ. Βατόπουλος σημειώνοντας ότι θα εκδοθούν οδηγίες όταν έρθει η ώρα για τη μη χρήση μάσκας μεταξύ των εμβολιασμένων και στους εξωτερικούς χώρους.
Για τις παρενέργειες από εμβολιασμούς σχολίασε ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχει θνησιμότητα και νοσηρότητα και δεν βοηθάει να συνδέονται αυτομάτως θάνατοι με τους εμβολιασμούς.
Όπως είπε ο κ.Βατόπουλος, στη χώρα μας γίνονται καθημερινά 100.000 εμβολιασμοί και πεθαίνουν από διάφορες αιτίες 300 άνθρωποι.
«Κάποιος θα πάθει έμφραγμα έτσι κι αλλιώς» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος σχετικά με τους εμβολιασμούς σε ανήλικους άνω των 12 ετών, τόνισε ότι θα γίνει και αυτό σιγά σιγά αλλά ίσως είναι νωρίς να το συζητάμε στην Ελλάδα.
«Ας ολοκληρωθεί (ο εμβολιασμός) στους ενήλικες και βλέπουμε», υπογράμμισε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος για το εμβόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης