Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Εντός καλοκαιριού θα επιτευχθεί ο στόχος του 50% εμβολιασμένων στη χώρα

Θεμιστοκλέους: Εντός καλοκαιριού θα επιτευχθεί ο στόχος του 50% εμβολιασμένων στη χώρα

«Έξι μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης ο κάθε πολίτης θα λάβει sms που θα του υπενθυμίζει να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό», ανέφερε ο Μ. Θεμιστοκλέους

Σχεδόν 2.000.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στην Ελλάδα και συνολικά περίπου 5.400.000 δόσεις όλων των εμβολίων έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη χώρα, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι εντός του καλοκαιριού θα επιτευχθεί ο στόχος του 50% εμβολιασμένων στη χώρα, διευκρινίζοντας ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού καθορίζονται από τις παραδόσεις των εμβολίων.

Για όσους νόσησαν

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, για τους πολίτες που έχουν νοσήσει το δεύτερο ραντεβού για τον εμβολιασμό τους θα ακυρωθεί αυτόματα για όλους την επόμενη Τρίτη.
Όπως είπε, «έξι μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης ο κάθε πολίτης θα λάβει sms που θα του υπενθυμίζει να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό».

Εμβολιασμός στις ηλικίες 12-15 ετών

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι έχει δοθεί το "πράσινο φως" για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 12-15 ετών και η χώρα μας θα ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών σχετικά με το εάν θα προγραμματιστούν τα ραντεβού πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Περαιτέρω, επισήμανε ότι σε μια εβδομάδα θα ανακοινωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων.
Τέλος, περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, σημείωσε ότι ο διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα έχει ανοίξει για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι υγειονομικοί.
Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανέφερε ότι θα χρησιμεύει και για τις μετακινήσεις στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης