Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εμβολιασμοί: Ραντεβού και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια για τους πολίτες ηλικίας 30-34

Εμβολιασμοί: Ραντεβού και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια για τους πολίτες ηλικίας 30-34
Με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson ο εμβολιασμός άνω των 18 ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr προκειμένου οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.
Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 26 Μαΐου το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 35-39 για ραντεβού με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, αλλά και αντίστοιχα στις 21 Μαΐου για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40- 44.
Στο μεταξύ, σήμερα (29/5) εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, πολίτες άνω των 30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.
Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα ο εμβολιασμός κατά της covid-19 προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.
Κανονικά προχωρούν η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» και μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η χώρα μας είναι στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στην πέμπτη θέση ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης