Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την παραπομπή του «ψευτογιατρού» σε δίκη προτείνει η εισαγγελέας - Για 12 ανθρωποκτονίες

Την παραπομπή του «ψευτογιατρού» σε δίκη προτείνει η εισαγγελέας - Για 12 ανθρωποκτονίες
Ως συνεργοί του ψευτογιατρού κατηγορούνται 16 άτομα, μεταξύ των οποίων γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα
Την παραπομπή σε δίκη του «ψευτογιατρού» για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας προτείνει η εισαγγελέας Αγγ.Κουρινιώτη.

Η εισαγγελικός λειτουργός στην πολυσέλιδη πρότασή της προς το συμβούλιο πλημμελειοδικών ζητεί μαζί με τον 47χρονο, που συστηνόταν ως Dr Kontos στα ανυποψίαστα θύματά του και τους χορηγούσε σκευάσματα δικής του παρασκευής με το αζημίωτο, να καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ακόμα 16 κατηγορούμενοι που φέρονται ως συνεργοί του «ψευτογιατρού», ενώ ζητεί να μην γίνει κατηγορία σε βάρος της συζύγου του.

Τα αδικήματα για τα οποία η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη του 47χρονου είναι:

Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα
Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού
Διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα
Κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα
Αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος
Πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση
Οπλοκατοχή
Παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία, στην απολογία είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος».
Είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών και είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Ως συνεργοί του ψευτογιατρού κατηγορούνται 16 άτομα, μεταξύ των οποίων γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.
Ο 47χρονος έχει υποστηρίξει ότι δεν είχαν ιδέα για την πραγματική του ταυτότητα καθώς τους είχε παραπλανήσει και αυτούς.
Στην πρότασή της η εισαγγελέας προτείνει επίσης την παράταση της προσωρινής κράτησης του 47χρονου για ακόμα ένα εξάμηνο, κρίνοντας ότι εάν αφεθεί ελεύθερος είναι επικίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα.
Την απόφαση για το ποιοι τελικά θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποια αδικήματα θα λάβει τις προσεχείς εβδομάδες το συμβούλιο πλημμελειοδικών με βούλευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης