Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Δεν αποκλείεται επιδημιολογική έξαρση το φθινόπωρο – Η αβεβαιότητα βασικό χαρακτηριστικό της νόσου

Γώγος: Δεν αποκλείεται επιδημιολογική έξαρση το φθινόπωρο – Η αβεβαιότητα βασικό χαρακτηριστικό της νόσου

"Tο να έχουμε μια επιδημιολογική έξαρση το φθινόπωρο δεν αποκλείεται, γιατί θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα το καλοκαίρι", ανέφεερ ο Χ. Γώγος

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο κύμα της πανδημίας τον Σεπτέμβριο ο Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Χ.Γώγος.
«Τίποτα δεν αποκλείεται σε αυτή τη νόσο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος μιλώντας στο OPEN, κληθείς να απαντήσει εάν συμφωνεί με εκτιμήσεις επιστημόνων που κάνουν λόγο για τέταρτο κύμα τον Σεπτέμβριο.
Πρόσθεσε ότι «η αβεβαιότητα είναι το βασικό της χαρακτηριστικό. Δηλαδή το να έχουμε μια επιδημιολογική έξαρση το φθινόπωρο δεν αποκλείεται, γιατί θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα το καλοκαίρι, θα προστεθούν οι τουρίστες».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, «είναι στο χέρι μας να το αποφύγουμε, τηρώντας τα μέτρα, κάνοντας μεγάλο αριθμό εμβολιασμών. Δηλαδή αν πετύχουμε πάνω από το 50-60% εμβολιασμένων μέσα στο καλοκαίρι, αυτό μπορούμε να το προλάβουμε».

Υποχώρηση της πανδημίας

Περαιτέρω, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι «έχει φανεί ότι η ύφεση της καμπύλης δεν είναι τόσο μεγάλη όσο περιμέναμε, υπάρχει όμως και είναι πολύ σημαντικό, παρότι είχαμε όλα αυτά τα ανοίγματα».
«Έχουμε 10-15% ελάττωση ιικού φορτίου και έχουν μειωθεί πολύ οι νοσηλείες, αρκετά οι σοβαρά πάσχοντες και λιγότερο οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ που είναι και κάτι που μας ανησυχεί», σημείωσε.
«Η νόσος είναι παρούσα, το ποσοστό θετικότητας 4% είναι καλό, αλλά δεν είναι το τέλειο. Άρα θα προχωρήσουμε με διαδικασία προσεκτικού ανοίγματος», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης