Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης: Θα υπάρξει τέταρτο κύμα κορωνοϊού – Δεν θα πετύχουμε ανοσία το καλοκαίρι

Παυλάκης: Θα υπάρξει τέταρτο κύμα κορωνοϊού – Δεν θα πετύχουμε ανοσία το καλοκαίρι
Χωρίς μέτρα όλα γίνονται δυσκολότερα υποστήριξε ο κ.Παυλάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως θα υπάρξει και τέταρτο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Ιατρικής, Γ. Παυλάκης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε το περίφημο τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι.
«Δυστυχώς θα υπάρξει τέταρτο κύμα.
Κανείς δεν είναι ασφαλής, σε κανένα μέρος του κόσμου.
Εάν η Ελλάδα αποκοιμηθεί, θα έχει μεγάλο πρόβλημα.
Θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτική» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Παυλάκης, ο οποίος ωστόσο επεσήμανε πως με κοινωνική ευθύνη όλων μπορεί να αποφευχθεί το τέταρτο κύμα.
Ο κ.Παυλάκης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει ανοσία αγέλης αυτό το καλοκαίρι με τα εμβόλια που υπάρχουν. «Κατά τη γνώμη μου δεν θα υπάρξει ούτε τον χειμώνα» τόνισε ο κ.Παυλάκης, αναφέροντας πως τα εμβόλια είναι θαυμαστά αλλά δεν είναι θαυματουργά.
Εξάλλου, για τις μεταλλάξεις τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος τα νέα στελέχη του ιού να είναι πιο ισχυρά.
«Σε αυτήν την περίπτωση ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου» είπε ο κ.Παυλάκης, αναφέροντας ότι χωρίς μέτρα όλα γίνονται δυσκολότερα και ότι μπορεί να πληρώσουμε τη χαλάρωση των μέτρων.
Σχετικά με τα αντισώματα, ο κ.Παυλάκης υποστήιρξε ότι όσοι νόσησαν τα διατηρούν και μετά από 8 με 10 μήνες, ενώ αυτοί που δεν έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να μην αναπτύξουν καλή ανοσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης