Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αύριο 20/5 ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 40 – 44 ετών

Αύριο 20/5 ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 40 – 44 ετών
Μέσα στον Ιούνιο θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί για τους 20 - 29
Σχετικά Άρθρα

Αύριο Πέμπτη 20/5 αναμένεται να ανοίξει τελικά η πλατφόρμα για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια κατά της covid για την ηλικιακή ομάδα των 40 – 44 ετών.
Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.
«Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί αυτή η ομάδα θα ανοίξει κι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 και 30-34 ετών.
Αναμένεται η έναρξη για την ομάδα 20-29 μέσα στον Ιούνιο» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις διαθέσιμες μέσω του gov.gr βεβαιώσεις θετικού και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού Covid 19.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος επανέλαβε ότι το πρόκειται για τη βεβαίωση που μπορεί ο πολίτης να παίρνει ψηφιακά κατόπιν του διαγνωστικού τεστ που διενεργεί σε εργαστήριο είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα.
«Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου.
Μόλις γίνει το τεστ θα πρέπει να κατοχυρωθεί στο μητρώο ασθενών της ΗΔΙΚΑ και κατόπιν δίνεται η βεβαίωση που είναι επίσημη» τόνισε ο κ.Αναγνωστόπουλος, υποστηρίζοντας ότι και το πιστοποιητικό εμβολιασμού εκδίδεται με κωδικούς taxisnet, ενώ επεσήμανε ότι αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν ήδη νοσήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης