Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θύμα απάτης ο τραγουδιστής Ηλ. Βρεττός - Με ένα SMS του απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό

Θύμα απάτης ο τραγουδιστής Ηλ. Βρεττός - Με ένα SMS του απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό
Βρεττός: Μέσα σε δύο λεπτά είχαν κάνει 4 συναλλαγές 

Ο γνωστός τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός αποκάλυψε πως έπεσε θύμα μιας τεράστιας διαδικτυακής απάτης, αφού άγνωστοι κατάφεραν να τον ξεγελάσουν και να του κλέψουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό του.
Ο τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στο MEGA τι ακριβώς συνέβη και έδειξε το μήνυμα που του έστειλαν στο κινητό όπου του έγραφαν ότι η κάρτα του ήταν δήθεν προσωρινά μπλοκαρισμένη.
Μαζί υπήρχε κι ένας σύνδεσμος στον οποίο μπήκε, σε μια προσπάθεια, όπως πίστευε, να μάθει τι είχε συμβεί με την τράπεζα. Οι άγνωστοι δράστες είχαν καταφέρει έτσι να μάθουν τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας.
«Με αυτό το SMS και αφού πάτησα το λινκ, μου έκλεψαν χθες χρήματα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό»
ανέφερε ο γνωστός τραγουδιστής. Από περιέργεια, χωρίς να πάει το μυαλό του στο κακό, ο τραγουδιστής έκανε αυτό που περίμεναν και είχαν υπολογίσει οι απατεώνες. Με το πάτημα του κουμπιού, ουσιαστικά πήραν το πράσινο φως για να κάνουν ανάληψη από τον λογαριασμό, εν αγνοία φυσικά του ιδιοκτήτη.
Με τη μέθοδο του «fishing» όπως λέγεται διεθνώς, ο τραγουδιστής μπήκε στο σύνδεσμο και κάποια στιγμή έβαλε τους κωδικούς του για να προχωρήσει. Τότε οι δράστες που έβλεπαν τις κινήσεις του, σήκωσαν όσα χρήματα μπορούσαν και φρόντισαν να σβήσουν τα ίχνη τους.
«Μέσα σε δύο λεπτά είχαν κάνει 4 συναλλαγές, οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι τις 2 Ιουνίου» σημείωσε, τονίζοντας ότι ο ίδιος έκανε όσα του ζήτησε η τράπεζα (αλλαγή κωδικών, ακύρωση της κάρτας), ενώ προχώρησε και σε αμφισβήτηση των συναλλαγών. «Δυστυχώς η αμφισβήτηση των συναλλαγών μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1,5 – 2 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί αυτές οι συναλλαγές μέχρι τότε να έχουν ολοκληρωθεί» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης