Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυξάνεται η κίνηση σε διόδια και λιμάνια, μετά το πράσινο φως στις μετακινήσεις

Αυξάνεται η κίνηση σε διόδια και λιμάνια, μετά το πράσινο φως στις μετακινήσεις
Μετά το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ολοένα και ενισχύεται η κίνηση στα λιμάνια
Σχετικά Άρθρα

Αυξημένη είναι η έξοδος οχημάτων από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, αντίστοιχα, το τελευταίο 24ωρο, ενώ μετά το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ολοένα και ενισχύεται η κίνηση στα λιμάνια.
Μάλιστα, από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά του Αιγαίου έχουν προγραμματιστεί 8 αναχωρήσεις πλοίων για σήμερα (15/5), καθώς και 5 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο.
Ήδη, την Παρασκευή 14/5, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά, μεταξύ άλλων, το "blue star 2" με 620 επιβάτες για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο Κω και Ρόδο, το "blue star chios" με 665 επιβάτες για Σύρο, Μύκονο, Ευδηλο, Φούρνοι, Καρλόβασι, Βαθύ, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη, το «Νήσος Σάμος» με 951 επιβάτες για Οινούσσες, Χίο, Μυτιλήνη, αλλά και το blue «blue star naxos» με 397 επιβάτες για Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Κατάπολα, Οινούσσες, Χίο και Μυτιλήνη.
Υπενθυμίζεται ότι όποιος θέλει να ταξιδέψει προς και από τα ελληνικά νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει μαζί με το εισιτήριό του να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών (εναλλακτικά rapid test ή self test 24 ωρών), ή διαφορετικά να υπάρχει μία βεβαίωση νόσησης 2 ως 9 μήνες μετά από αυτή.

Η εικόνα στα διόδια

Αυξημένη είναι η έξοδος οχημάτων από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, αντίστοιχα, το τελευταίο 24ωρο και μάλιστα, έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου15/5 σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνολικά εξήλθαν 65.385 οχήματα. Συγκεκριμένα, από την Ελευσίνα πέρασαν 33.998 οχήματα και από τις Αφίδνες 31.387οχήματα.
Ακόμη, το τελευταίο 24ωρο εισήλθαν από τα συγκεκριμένα σημεία των δύο εθνικών οδών συνολικά 39.770 οχήματα, εκ των οποίων τα 18.120 από τα διόδια Ελευσίνας και τα 21.650 από των Αφιδνών.
Πάντως, κανονικά, σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, διεξάγεται η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης