Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές στην Ελλάδα για το εισπνεόμενο ισραηλινό φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές στην Ελλάδα για το εισπνεόμενο ισραηλινό φάρμακο κατά του κορωνοϊού
Το νοσοκομείο του Ισραήλ εστιάζοντας στη θεραπεία έχει κάνει λόγο για «τεράστια ανακάλυψη»

Ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου, N. Arber, επισκέπτεται την Ελλάδα και το Μέγαρο Μαξίμου σήμερα 29/4, καθώς ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές στη χώρα μας για το εισπνεόμενο ισραηλινό φάρμακο κατά του κορωνοϊού.
Στη συνάντηση του ισραηλινού καθηγητή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έχει αναλάβει την επιστημονική επίβλεψη των κλινικών δοκιμών που θα γίνουν σε δύο δημόσια νοσοκομεία, στο «Αττικό» και στο «Σωτηρία».
Επικοινωνία Τσιόδρα και Arber είχε γίνει και στις 12 Φεβρουαρίου 2021 και κατά τη διάρκεια εκείνης της συνομιλίας των δύο λοιμωξιολόγων είχε συμφωνηθεί η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ για τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας.
Οι επαφές Ελλάδας – Ισραήλ για το πρωτοποριακό αυτό φάρμακο, που ονομάζεται «EXO-CD24» και φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε άτομα τα οποία νοσούν μέτρια έως σοβαρά από την Covid-19, ξεκίνησαν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Netanyahu
Το εν λόγω σκεύασμα είναι εισπνεόμενο και έχει ήδη δοκιμαστεί σε άτομα που έχουν νοσήσει στο Ισραήλ.
Η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ και έχει ως βάση την ουσία EXO-CD24.
Το νοσοκομείο του Ισραήλ εστιάζοντας στη θεραπεία έχει κάνει λόγο για «τεράστια ανακάλυψη» και έχει επισημάνει πως ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Arber μπόρεσε να θεραπεύσει 29 στους 30 ασθενείς μέσα σε διάστημα τριών με πέντε ημερών.

Πώς λειτουργεί το EXO-CD24

Το φάρμακο αυτό καταπολεμά την επίδραση της κυτοκίνης – μια δυνητικά θανατηφόρα ανοσολογική αντίδραση στην λοίμωξη του κορωνοϊού που πιστεύεται ότι ευθύνεται για πολλούς από τους θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια.
Χρησιμοποιεί εξωσώματα – μικροσκοπικούς σάκους μεταφοράς που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων – για να «παραδώσουν» μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD24 στους πνεύμονες, τα οποία ερευνά εδώ και δεκαετίες ο καθηγητής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης