Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Από τα μέσα Ιουνίου μείωση των διασωληνωμένων - Ασφαλή όλα τα εμβόλια

Τζανάκης: Από τα μέσα Ιουνίου μείωση των διασωληνωμένων - Ασφαλή όλα τα εμβόλια
Από τα μέσα Απριλίου έχει αρχίσει αποκλιμάκωση κρουσμάτων και νοσηλειών είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως από τα μέσα Ιουνίου θα αρχίσει η μείωση των διασωληνωμένων διατύπωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε πως όλα τα εμβόλια είναι ισοδύναμα σε ασφάλεια και σε αποτελεσματικότητα.
«Η διάθεση και η προσφορά των εμβολίων είναι πάρα πολύ μεγάλη οπότε ο εθνικός προγραμματισμός έχει τροποποιηθεί προς το καλύτερο» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Τζανάκης, αναφερόμενος στη διάθεση του εν λόγω εμβολίου στις ηλικίες άνω των 30 ετών.
Για την πιθανότητα θρόμβωσης ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού, υποστήριξε ότι είναι απειροελάχιστη σε αντίθεση με την πιθανότητα θρόμβωσης από τον κορωνοϊό, η οποία, όπως είπε, είναι χιλιάδες φορές πολλαπλάσια.
Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, ο κ.Τζανάκης υποστήριξε ότι έχει ξεκινήσει μια αποκλιμάκωση μετά τις 10-15/4 και αυτή φαίνεται τόσο στα κρούσματα όσο και στον αριθμό νέων νοσηλειών.
Αναφερόμενος στα εισπνεόμενα φάρμακα, ο κ.Τζανάκης υποστήριξε πως αυτό που έχει ήδη εγκριθεί φαίνεται να βελτιώνει αισθητά το δείκτη της νοσηλείας, ενώ για το φάρμακο από το Ισραήλ είπε πως είναι σε κλινική δοκιμή με υποσχόμενα αποτελέσματα.
Για την εστίαση υποστήριξε πως πρόκειται για μετατροπή ανοργάνωτων κοινωνικών επαφών σε οργανωμένες και επιδημιολογικά επιτηρούμενες και άρα πιο ασφαλείς.
«Αν τηρηθούν όλα αυτά, μπορεί να έχουμε και ωφέλεια ως προς τους επιδημικούς δείκτες», τόνισε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης