Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσακρής: Αποκλιμάκωση της πανδημίας αλλά προσοχή σε συγκεντρώσεις το Πάσχα

Τσακρής: Αποκλιμάκωση της πανδημίας αλλά προσοχή σε συγκεντρώσεις το Πάσχα
«Πρέπει να είμαστε χωρίς lockdown από εδώ και πέρα, να βρούμε τρόπους λειτουργίας των δραστηριοτήτων με πρωτόκολλα» τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας
Σχετικά Άρθρα

Αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος λόγω των καιρικών συνθηκών και της αύξησης των εμβολιασμένων, προβλέπει ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής εφιστώντας την προσοχή σε αστάθμητους παράγοντες που μπορεί να συνεπάγονται κινδύνους.
«Το τρίτο κύμα, που έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την εξάπλωση της βρετανικής μετάλλαξης, ξεκίνησε από τις βόρειες χώρες και επεκτάθηκε στις νότιες.
«Αυτή τη στιγμή είναι στο πικ του και βλέπουμε σιγά - σιγά κάμψη», τόνισε ο κ. Τσακρής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Προσοχή το Πάσχα

«Πρέπει να είμαστε χωρίς lockdown από εδώ και πέρα.
Να βρούμε τρόπους λειτουργίας των δραστηριοτήτων με πρωτόκολλα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πάντως για το Πάσχα εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με συγκεντρώσεις σε σπίτια, που όπως είπε, μπορούν να προκαλέσουν εξάρσεις της πανδημίας.
Για τα εμβόλια ο καθηγητής επισήμανε πως οι παραλλαγές του κορωνοϊού ενδέχεται να μειώσουν λίγο την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε.
«Ήδη, οι φαρμακευτικές ετοιμάζουν νέα εμβόλια για την επόμενη χρονιά», πρόσθεσε.

Οι μάσκες

Αναφορικά με τις μάσκες, εκτίμησε πως στους εξωτερικούς χώρους είναι πιθανό να τις βγάλουμε, ωστόσο είναι δύσκολο να συμβεί αυτό σε εσωτερικούς, διότι ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα.
«Φέτος, το καλοκαίρι δεν θα ξεκινήσει από το μηδέν, όπως πέρσι. Θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης