Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προειδοποίηση Θωμαΐδη (ΕΚΠΑ): Κάνουμε βήματα πίσω ενώ βαδίζαμε σε ύφεση της πανδημίας

Προειδοποίηση Θωμαΐδη (ΕΚΠΑ): Κάνουμε βήματα πίσω ενώ βαδίζαμε σε ύφεση της πανδημίας
Περιμένουμε να δούμε πως η έκρηξη στο ιικό φορτίο των λυμάτων θα περάσει σε κρούσματα και νοσηλείες είπε ο κ. Θωμαΐδης
Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση ότι κάνουμε βήματα προς τα πίσω ενώ βαδίζαμε σε ύφεση της πανδημίας απηύθυνε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Ν. Θωμαΐδης, ο οποίος υποστήριξε ότι περιμένουμε να δούμε πως «η έκρηξη που αποτυπώνεται στο ιικό φορτίο των λυμάτων», «θα μεταφραστεί τις επόμενες ημέρες σε κρούσματα αλλά και σε νοσηλείες μέσα σε μια εβδομάδα».
Όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης, η ανάλυση δειγμάτων στα λύματα, δεν είναι μαθηματικό μοντέλο, αλλά πραγματικές μετρήσεις.
«Η συνολική εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας, αφορά δραστηριότητες που έγιναν το Σαββατοκύριακο πριν τις 12 Απριλίου και αποτυπώθηκε στα λύματα μέσα σε μία – δύο ημέρες.
Το διάστημα εκείνο άνοιξαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα και παρατηρήθηκε συνωστισμός στην παραλιακή και σε περιοχές του κέντρου, ενώ μετά ακολούθησαν τα κορωνοπάρτι.
Το προηγούμενο Σάββατο, 17 Απριλίου, παρατηρήθηκε το υψηλότερο ιικό φορτίο στα λύματα στο τρίτο κύμα της πανδημίας» υπογράμμισε ο κ. Θωμαΐδης. ο οποίος προειδοποίησε ότι είναι πολύ πιθανό μια συντριπτική πλειοψηφία των φορέων να είναι ασυμπτωματικοί και να συμβάλλουν σε διασπορά και για αυτό το λόγο σημείωσε ότι απαιτείται εντατικοποίηση των εμβολιασμών και σε μικρότερες ηλικίες καθώς η μετάδοση ξεκινά από τους νέους που δεν έχουν εμβολιαστεί και ούτε φαίνεται να εμβολιάζονται στο άμεσο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης