Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης: Πιθανό ένα τέταρτο κύμα covid και μέσα στο καλοκαίρι

Παυλάκης: Πιθανό ένα τέταρτο κύμα covid και μέσα στο καλοκαίρι
Θα συνεχίσουν τα κρούσματα και μετά το Πάσχα διατύπωσε ο κ.Παυλάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως είναι πιθανό να υπάρξει ένα τέταρτο κύμα covid και μέσα στο καλοκαίρι διατύπωσε ο καθηγητής Ιατρικής, Γ. Παυλάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η μη τήρηση των μέτρων και τα κορωνοπάρτι συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.
«Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά.
Αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα, θα συνεχίσουν.
Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Παυλάκης, ο οποίος ανέφερε πως είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε και ένα 4ο κύμα.
«Αυτό το 4ο κύμα, αν είναι ο ιός καινούριος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι» υποστήριξε ο κ.Παυλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην Ινδία, όπου όπως είπε, με το νέο στέλεχος, προβλέπεται να γίνει σφαγή.
«Ο ιός προσαρμόστηκε στον πληθυσμό και θερίζει» τόνισε ο καθηγητής επισημαίνοντας ότι είναι θέμα χρόνου να βρει ο ιός, από τη στιγμή που του δίνουμε το χώρο, τρόπο να χτυπήσει.
Για το Πάσχα και το αν θα έπρεπε να γίνει κάποιο άνοιγμα, ο καθηγητής είπε ότι «με το Πάσχα πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα».
«Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία.
Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια» επεσήμανε ο κ.Παυλάκης, ο οποίος σχετικά με τις συναντήσεις στα σπίτια, ανέφερε πως αν ο καθένας κρατήσει μια μικρή παρέα και δεν μαζευτούν 50 άτομα, δεν θα δώσουμε χώρο στον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης