Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Με 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο του Πάσχα

Μόσιαλος: Με 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο του Πάσχα
Εξαδάκτυλος: «Μια μεγάλη έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη διασπορά του ιού, ο οποίος δεν είναι σε ύφεση»
Σχετικά Άρθρα

Κατά της απελευθέρωσης των μετακινήσεων τις μέρες του Πάσχα τάθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος.
O καθηγητής Πολιτικής Υγείας LSE μιλώντας στην ΕΡΤ τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα δεδομένου του πώς έχει διαμορφωθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα που χθες (19/4) μετρούσε 75 θανάτους και 847 διασωληνωμένους.
«Δεν μπορούμε με περίπου 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με ένα άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα το Μάιο», σημείωσε ο ίδιος.
Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως «η κυβέρνηση να κάνει μια έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε, δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Κατά των μετακινήσεων και ο Εξαδάκτυλος 

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε πως “μια μεγάλη έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη διασπορά του ιου, ο οποίος δεν είναι σε ύφεση”».
Πάντως, το σενάριο για «Πάσχα στο χωριό» ολοένα και απομακρύνεται από την υλοποίησή του, δίνοντας πιθανότατα τη θέση του στο «Πάσχα στην πόλη» με ψήσιμο στα μπαλκόνια -όπως περίπου έγινε και πέρσι- καθώς κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν πως η απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού, ενδέχεται να επιβαρύνει τους κρίσιμους επιδημιολογικούς δείκτες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης