Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Όχι σε μαζική έξοδο για το Πάσχα - Υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε μεταλλάξεις

Εξαδάκτυλος: Όχι σε μαζική έξοδο για το Πάσχα - Υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε μεταλλάξεις
Yπάρχει πάντα ο κίνδυνος να έχουμε μεταλλάξεις του ιού που θα εμφανιστούν παράλληλα με το πρόγραμμα εμβολιασμού και θα οδηγήσουν σε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας , σύμφωνα με τον Αθ. Εξαδάκτυλο

Πρέπει να περιμένουμε να φτάσει η Μεγάλη Δευτέρα για να εκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να παρθούν αποφάσεις για το θέμα των μετακινήσεων το Πάσχα, τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος.
Ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 προειδοποίησε ωστόσο ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για μια μαζική έξοδο όπως στα προ πανδημίας χρόνια.
Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να μειωθούν οι ασθενείς στα νοσοκομεία και οι διασωληνωμένοι, αλλά και οι δεκάδες που χάσουν καθημερινά τη ζωή τους από τον ιό, έτσι ώστε να πάρει μια ανάσα το σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Μεταλλάξεις και τέταρτο κύμα

Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να έχουμε μεταλλάξεις του ιού που θα εμφανιστούν παράλληλα με το πρόγραμμα εμβολιασμού και που θα οδηγήσουν σε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας με καταστροφικές συνέπειες.
Μάλιστα, επιχείρησε να κάνει μια ιστορική αναδρομή, λέγοντας πως όταν ήρθε η μεγάλη επιδημία της γρίπης το 1919 και ο κόσμος κουράστηκε να τηρεί τα μέτρα έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της, τότε εμφανίστηκε ένα μεγάλο τέταρτο κύμα που σάρωσε τα πάντα.

Διαφορετική αντιμετώπιση των εμβολιασμένων

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, οι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να έχουν μια διαφορετική αντιμετώπιση, όμως αυτό είναι δύσκολο στην πράξη, καθώς όπως κυλάει το πρόγραμμα του εμβολιασμού δεν μπορεί να έχει εμβολιαστεί μια ολόκληρη οικογένεια.

Για self test

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στα self test, λέγοντας πως ένα θετικό αποτέλεσμα είναι σημαντικό γιατί μας επιτρέπει να εντοπίσουμε έναν ασυμπτωματικό ασθενή, ενώ το αρνητικό self test δεν μας λέει τίποτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης