Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Αύξηση των κρουσμάτων αν μείνουμε Αθήνα το Πάσχα - Να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους

tags :
Βασιλακόπουλος: Αύξηση των κρουσμάτων αν μείνουμε Αθήνα το Πάσχα - Να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους
"Πρόβλεψη μου είναι ότι αν μείνουμε στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, και δεν πάμε στα χωριά μας, θα αυξηθούν τα κρούσματα", ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος

Υπέρ του να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, με χρησιμοποίηση self test, τάσσεται ο πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «αν κάνουμε συμφωνία ειλικρίνειας πολιτών – κυβέρνησης, γίνει self test τη Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη από τον καθένα μας και όσοι είναι θετικοί είναι ειλικρινείς δεν φύγουν, τότε η κοινωνία θα αραιώσει και η μετάδοση θα μειωθεί», ενώ τόνισε ότι «το ωράριο δεν τηρείται».

Προειδοποίηση για αύξηση των κρουσμάτων

Ο ίδιος προειδοποίησε πως «αν μείνουμε στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις το Πάσχα, τα κρούσματα θα αυξηθούν.
Όπως είπε, «πρόβλεψη μου είναι ότι αν μείνουμε στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, και δεν πάμε στα χωριά μας, θα αυξηθούν τα κρούσματα, κανείς δε θα μείνει στο δικό του σπίτι, αντί για αυτό θα βρεθούμε παρέες, συγγενείς, φίλοι μέσα στα διαμερίσματα αντί στα χωριά σε εξωτερικούς χώρους να γιορτάζουμε το Πάσχα και τις χρονιάρες μέρες».

Να αλλάξουμε το μείγμα των μέτρων

Όπως εξήγησε, «τα μέτρα της καραντίνας έχουν ως στόχο να μειωθούν οι ανθρώπινες επαφές… Όταν οι ανθρώπινες επαφές δεν μειώνονται πρέπει καταλάβουμε το μήνυμα, να αλλάξουμε λίγο μείγμα μέτρων… Ό, τι ήταν αποτελεσματικό πιο παλιά, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό τώρα».
Όπως είπε, «είναι αδιέξοδο αν πάει η αστυνομία να διαλύσει αυτά τα κορωνοπάρτι σε ένα απ’ όλα, σε ένα, να υπάρξει αντίδραση από τους νεαρούς θα προκληθούν επεισόδια, την επόμενη μέρα θα έχουμε διαδηλώσεις κατά των επεισοδίων και το υγειονομικό αποτέλεσμα θα χαθεί από τις διαδηλώσεις της επόμενης μέρας. Θα έχουμε αδιέξοδο».

Να μετακινούνται ελεύθερα εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, θα έπρεπε να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει από τον ιό.
Όπως εξήγησε, «επειδή οι εμβολιασμένοι έχουν ελάχιστο κίνδυνο να νοσήσουν και ακόμα μικρότερο να μεταδώσουν τη νόσο, πολλώ δε μάλλον αν βάλουν τη μάσκα, αυτός ο κίνδυνος γίνεται κατ’ ουσίαν μηδενικός, θα έπρεπε να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα όπως επίσης και όσοι έχουν αναρρώσει από τον ιό με επίσημη διάγνωση, το ποσοστό επαναμολύνσης και αναμετάδοσης είναι πολύ μικρό. Αυτές οι κατηγορίες θα έπρεπε να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα».
Ο ίδιος για τα ταξίδια παρατήρησε ότι «είναι παράλογο να λες στον εμβολιασμένο να κάνει και αρνητικό PCR (μοριακή μέθοδος ανάλυσης) και να παραμένει σε καραντίνα τη στιγμή που το αμερικανικό CDC λέει το αντίθετο».

Άνοιγμα εστίασης στους εξωτερικούς χώρους

Να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους με σοβαρή επιτήρηση του τι γίνεται εκεί, προτείνει ο κ. Βασιλακόπουλος.

Για εμβολιασμούς

«Όσοι έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν να πάνε να το κάνουν άμεσα» , τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, «το 65% των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι από 65 ετών και άνω. Αυτές οι ηλικίες θεωρητικώς έχουν καλυφθεί εμβολιαστικά. Αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά από το να μας προφυλάσσουν από τη βαριά νόσο; Όχι βέβαια. Σημαίνει ότι πάρα πολλοί Έλληνες που είχαν το δικαίωμα και την ελευθερία να εμβολιαστούν για λόγους έλλειψης εμπιστοσύνης, συνωμοσιολογίας, φοβίας δεν εμβολιάστηκαν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης