Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Δεν αποκλείεται επικαιροποίηση του εμβολίου και τρίτη δόση – Δεν γνωρίζουμε το χρόνο προστασίας

Τζανάκης: Δεν αποκλείεται επικαιροποίηση του εμβολίου και τρίτη δόση – Δεν γνωρίζουμε το χρόνο προστασίας
"Δεν αποκλείεται να γίνεται επικαιροποίηση του εμβολίου ανάλογα με τον τύπο της επιδημίας που υπάρχει στον κόσμο και τη χώρα", ανέφερε ο Ν. Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Για το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου, καθώς και αλλαγής τύπου του ιού που περιέχεται στα εμβόλια, έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο CEO της Pfizer.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να γίνεται επικαιροποίηση του εμβολίου ανάλογα με τον τύπο της επιδημίας που υπάρχει στον κόσμο και τη χώρα.
Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε το χρόνο προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια. Φαίνεται ότι είναι μερικοί μήνες τουλάχιστον… μπορεί και παραπάνω. Το πιθανότερο είναι ο ιός να χρειάζεται, και με τις μεταλλάξεις που έχει, όχι μόνο αναμνηστικές δόσεις ετησίως, θα δούμε κάθε πότε, αλλά ενδεχομένως και αλλαγή του τύπου του ιού ο οποίος περιέχεται στα εμβόλια… Δεν αποκλείεται δηλαδή να γίνεται επικαιροποίηση του εμβολίου ανάλογα με τον τύπο της επιδημίας που υπάρχει στον κόσμο και τη χώρα».
Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτης δόσης «σε εύλογο χρονικό διάστημα που θα ορίσει η εθνική επιτροπή εμβολιασμού», σημειώνοντας πως «νομίζω το Ισραήλ ήδη καλύπτει τους πολίτες γι’ αυτό».

Συμβάλλουν σε κρούσματα οι ναοί και οι θρησκευτικές τελετές

«Δυστυχώς από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά πολλών ιχνηλατήσεων έχουμε δει ότι οι ναοί και οι θρησκευτικές τελετές, οι οποίες πρέπει να γίνονται φυσικά, συμβάλλουν σε κρούσματα», τόνισε ο κ. Τζανάκης.
Κατά τον ίδιο, «θα πρέπει η εκκλησία να δώσει τη λύση και να προτείνει αυτή τη λειτουργία που θα διαφυλάξει τη θρησκευτικότητα των ημερών, αλλά και θα προφυλάξει το ποίμνιο από τους κινδύνους».
Σχετικά με το ενδεχόμενο τέλεσης του επιταφίου στον περίγυρο της εκκλησίας ή της Ανάστασης σε ανοιχτούς χώρους, ο κ. Τζανάκης εξέφρασε τη γνώμη του πως οτιδήποτε προκαλεί υπερσυγκέντρωση, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, θα προκαλέσει κάποιο θέμα. «Χρειάζεται αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο μπορεί να βρεθεί αυτό, αρκεί η εκκλησία να μην πιέσει τα πράγματα προς μια κατεύθυνση ανασφάλειας υγειονομικής. Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα θα επιτρέψουν και τη θρησκευτικότητα αλλά και την ασφάλεια του ποιμνίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης