Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εντάσεις, μηνύσεις και αυτόφωρα για τους γονείς - αρνητές των self tests - Κύμα διαμαρτυρίας και ξύλο στα σχολεία της χώρας

Εντάσεις, μηνύσεις και αυτόφωρα για τους γονείς - αρνητές των self tests - Κύμα διαμαρτυρίας και ξύλο στα σχολεία της χώρας
Έδειραν μέχρι και τον διευθυντή σχολείου.... Βροχή οι μηνύσεις από γονείς που αρνούνται τα self Tests 
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που τα self tests έχουν μπει στην καθημερινότητα των μαθητών της χώρας, υπάρχουν εντάσεις επί του θέματος, προερχόμενες κυρίως από γονείς.
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που έλαβε χώρα στο 1ο Λύκειο Ευόσμου Θεσσαλονίκης το οποίο τελούσε υπό κατάληψη τη στιγμή που μια μητέρα υπέβαλλε μήνυση κατά της διεύθυνσης του σχολείου επειδή δεν άφησαν το παιδί της να μπει για μάθημα χωρίς αρνητικό self test.
Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα μαθητών πραγματοποίησε κατάληψη του κτιρίου, ωστόσο μετά από ένταση που επικράτησε μεταξύ από μαθητές, γονείς και καθηγητές αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις πόρτες.
Ο πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου μάλιστα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «σαν 15μελές αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κατάληψη», ενώ υπογράμμισε ότι η απόφαση της κατάληψης ελήφθη παρά τη στήριξη που τους προσέφεραν γονείς να προχωρήσουν σε αυτή λέγοντας ότι «έχουμε πανελλήνιες, θέλουμε να επιστρέψουμε στο σχολείο, έχουμε κάνει μόνο δυο μήνες μάθημα».

Αντιδράσεις και στην Κρήτη

Παράλληλα έντονες αντιδράσεις για τα self tests υπήρξαν και στην Κρήτη όπου έξι γονείς μαθητών κατέθεσαν μήνυση στον εισαγγελέα Ρεθύμνου σε βάρος του διευθυντή λυκείου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας, επειδή δεν επιτρέπεται σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να συμμετέχουν στα μαθήματα.
Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννη Γαζανός, μίλησε για το θέμα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων τονίζοντας ότι «οι συγκεκριμένοι έξι γονείς προσέφυγαν στον εισαγγελέα, δεν ξέρω από πού μπορεί να υποκινούνται.
Το ζητούμενο από πλευράς τους δεν στηρίζεται στις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, ούτε στις εντολές των επιστημόνων μας για την ασφάλεια μας από τον κορωνοϊό».
«Μας έστειλαν και εξώδικο, επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδος τους στο σχολείο, ότι η πρόσβαση στο σχολείο είναι ελεύθερη, ότι πρόκειται για ιατρική πράξη το self test που δεν μπορεί να γίνει ούτε στο σπίτι ούτε από ένα ανήλικο παιδί και κάποιος μάλιστα από τους γονείς επικαλείται ότι δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο για να πηγαίνουν τα υλικά του τεστ τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα» συμπλήρωσε περί του θέματος.

Ηράκλειο: Γονέας έστειλε διευθυντή σχολείου στο νοσοκομείο για ένα self test

Στο νοσοκομείο με τραύματα νοσηλεύεται ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Ηρακλείου, ο οποίο δέχτηκε επίθεση την Πέμπτη 15/4 από γονέα μαθητή, ο οποίος αρνήθηκε να προσκομίσει το αποτέλεσμα του self test προκειμένου να γίνει δεκτός στην τάξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Cretalive.gr, η ένταση στο συγκεκριμένο σχολείο είχε ξεκινήσει ήδη από την Τετάρτη, όταν στο σχολικό συγκρότημα βρέθηκαν ενήλικες εξωσχολικοί, προκάλεσαν φασαρία, εκτόξευσαν απειλές σε βάρος των καθηγητών και στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία.
Όπως φαίνεται, ωστόσο, αυτό δεν ήταν παρά η αρχή μιας έκρυθμης κατάστασης, η οποία τελικά οδήγησε στον ξυλοδαρμό του διευθυντή του σχολείου.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, γονείς που αρνούνται να κάνουν self test τα παιδιά τους, υπέβαλαν μήνυση.

Επέμβαση Εισαγγελίας 

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκάλεσε σειρά από fake news, που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οποία σε περίπτωση που ένας μαθητής βρεθεί δεύτερη φορά θετικός σε self test μπαίνει σε «δομή covid».
Η Εισαγγελία με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με ερευνώμενο αδίκημα τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Παρέμβαση εισαγγελέα για όσους καλούν με αναρτήσεις να μην κάνουν self test

Να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self test, ζητεί από την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test.
Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, όπου μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη της σχολικής μονάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική υποβολή τους σε self-test.
Προς στιγμήν επικράτησε ένταση με άλλους μαθητές που διαφώνησαν με την κίνηση τους να αποκλείσουν τις εισόδους της σχολικής μονάδας.
Είχαν προηγηθεί, χθες, αντιδράσεις μαθητών και γονιών έξω από το ίδιο Λύκειο σε συνέχεια της άρνησης των υπευθύνων να δεχθούν μαθητή που δεν είχε κάνει το self-test.
Η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή προέβη σε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, αλλά με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης