Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών από 20/4 – Μεγάλη η διασπορά του ιού

Τζανάκης: Μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών από 20/4 – Μεγάλη η διασπορά του ιού
Αν γίνονταν τεστ στον πληθυσμό, θα βρίσκαμε 9.000 κρούσματα την ημέρα είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως μείωση των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών θα πρέπει να περιμένουμε από τις 20 Απριλίου και μετά διατύπωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης, ο οποίος αφού έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά του ιού, υποστήριξε ότι τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε περίπου 200.000.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης είπε πως η κάμψη των διασωληνωμένων – θανάτων θα έρθει με μια χρονοκαθυστέρηση 2-3 βδομάδων μετά την κάμψη των κρουσμάτων ενώ εκτίμησε πως τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20/4.
Ο κ.Τζανάκης τόνισε πως ζούμε μια παρατεταμένη κορύφωση του κορωνοϊού καθώς είναι μεγάλη η διασπορά υπογραμμίζοντας πως το νούμερο των 200 χιλιάδων ενεργών κρουσμάτων εξάγεται από μια προσομοίωση που έχουν κάνει και που δείχνει πως τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.
Μάλιστα είπε πως ίσως είναι και τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και ότι αν γινόταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα ανακαλύπταμε 8.000 – 9.000 την ημέρα.
Ωστόσο ο κ.Τζανάκης σημείωσε πως δεν τηρείται η καραντίνα και ότι καλύτερα είναι να συνεχίσουμε σε μια πιο χαλαρή λειτουργία ενώ επεσήμανε ότι ο κάθε ναός το Πάσχα μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων.
Υποστήριξε πως η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της - αν και είναι υπέρ της - και πως θα πρέπει να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.
Αναφορικά με τις μετακινήσεις σχολίασε πως η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία για να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει να ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης