Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Πιο σπάνιες οι θρομβώσεις με το εμβόλιο της J&J σε σχέση με της AstraZeneca

Τζανάκης: Πιο σπάνιες οι θρομβώσεις με το εμβόλιο της J&J σε σχέση με της AstraZeneca
Μεγάλης διάρκειας το γ’ κύμα, θα διαρκέσει η επιπέδωση της επιδημίας είπε ο κ.Τζανάκης

Τη θέση πως οι θρομβώσεις από το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι πιο σπάνιες σε σύγκριση με αυτές του εμβολίου της AstraZeneca διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις μετά το πάγωμα των εμβολιασμών στις ΗΠΑ με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
«Είναι ακόμα πιο σπάνιο το φαινόμενο από ό,τι στην AstraZeneca, αν αποδειχτεί ότι υπάρχει σύνδεση των θρομβώσεων με αυτό το εμβόλιο.
Φαίνεται ότι χτυπάει περισσότερο γυναίκες, σχετικά νέες.
Πολλά φάρμακα, κοινά, που παίρνουμε όλοι μας, κάνουν το ίδιο σύνδρομο.
Συνεχίζουμε να δίνουμε αυτά τα φάρμακα γιατί σώζουν ζωές, έναντι των σπάνιων περιστατικών που μπορεί να προκύψουν.
Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τον εμβολιασμό, γιατί η πιθανότητα να νοσήσει από κορωνοϊό είναι κατά πολύ μεγαλύτερη» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Τζανάκης
Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Τζανάκης είπε ότι «με εξαίρεση τους δείκτες των μονάδων και των θανάτων, υπάρχει σταθεροποίηση στις νοσηλείες και στα κρούσματα, μια οριζοντίωση».
«Το κύμα αυτό έχει μεγάλη διάρκεια.
Η φάση της επιπέδωσης της καμπύλης θα διαρκέσει κατά πάσα πιθανότητα.
Δεν πρέπει να δίνουμε βάση στα κρούσματα, γιατί τώρα με τα self-test θα βλέπουμε μεγάλους αριθμούς» είπε ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας πως «τα self test πρέπει να δοθούν στοχευμένα, όπως έγινε με τα σχολεία».

Αξιόπιστα τα self test

«Να δώσουμε στους οδηγούς που δουλεύουν στα ΜΜΜ, στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που αναγκαστικά συγχρωτίζονται, σε γραφεία του δημοσίου, όπου χρειάζεται.
Στη συνέχεια θα το δίναμε και ελεύθερα στον υπόλοιπο πληθυσμό.
Το self-test έχει μια μεγάλη αξιοπιστία, περίπου 6-7 ημέρες από τη στιγμή που κάποιος θα αναπτύξει το ιικό φορτίο στο σώμα του.
Το self-test έχει αξιοπιστία γύρω στο 60% όταν βγει θετικό.
Οι ειδικοί σωστά έβαλαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κάνουν ανά τριήμερο, έτσι ώστε να βρίσκονται και αυτοί που στο προηγούμενο ήταν ψευδώς αρνητικοί» τόνισε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης