Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Πάνω από 8.700 κρούσματα θα μπορούσαν να δώσουν οι 500 θετικοί με self test

Τζανάκης: Πάνω από 8.700 κρούσματα θα μπορούσαν να δώσουν οι 500 θετικοί με self test
Μετά τις 25 Απριλίου η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων υποστήριξε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως έως και πάνω από 8.700 κρούσματα θα μπορούσαν να δώσουν τα 500 άτομα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, τα οποία βρέθηκαν θετικά μετά τα self test που έκαναν ενόψει του ανοίγματος των λυκείων διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης είπε ότι αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα πρέπει να αναμένουμε μετά τις 25 Απριλίου.
«Αυτοί οι 500 που απομονώνουμε με τα self test, υπολογίζουμε με βάση τα μοντέλα μας, ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έδιναν από 5.250-8.765 νέα κρούσματα.
Έχουμε αυτό το όπλο των self test» είπε ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας πως με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει το Πάσχα οι πολίτες να πάνε στα χωριά τους.
«Αντί να αφήσουμε τον κόσμο στα αστικά κέντρα και να μένουν μέσα στα διαμερίσματα καλώντας άλλες οικογένειες, καλύτερα να τον στείλουμε στην εξοχή, πάντα με προσοχή» είπε ο κ.Τζανάκης υποστηρίζοντας ότι η επιδημία είναι σε μια συνεχιστική κορύφωση, αλλά χωρίς ενδείξεις περαιτέρω επιδείνωσης, τουλάχιστον στην Αττική.
Αντίστοιχα, η Θεσσαλονίκη, δείχνει μια εικόνα σταθεροποίησης, όπως και η Κοζάνη που ήταν η χειρότερη περιοχή της Ελλάδος.
«Τα σκήπτρα, την τελευταία εβδομάδα, ως η χειρότερη περιοχή τα πήρε η Δυτική Αττική, η οποία ξεπέρασε τα όρια της Κοζάνης και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μάλλον σε μια επιπεδωμένη κατάσταση, οριζοντίωση της καμπύλης» υπογράμμισε ο κ.Τζανάκης.
«Αυτό το οποίο διαπιστώνουμε σε αυτό το πανδημικό κύμα, είναι ότι η οριζοντίωση που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου συνεχίζεται κι ελπίζω να λήξει κάποια στιγμή.
Στο προηγούμενο κύμα μετά από μια εβδομάδα κορύφωσης, βλέπαμε αποκλιμάκωση» είπε ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας ότι το μοντέλο που παρακολουθεί δείχνει ότι μετά τις 25 Απριλίου θα αρχίσει μια σχετική αποκλιμάκωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης