Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία Καραϊβάζ: Που στρέφονται οι έρευνες – Τι γνωρίζουν και τι αναζητούν οι Αρχές

Δολοφονία Καραϊβάζ: Που στρέφονται οι έρευνες – Τι γνωρίζουν και τι αναζητούν οι Αρχές
Το κίνητρο της δολοφονίας αναζητούν οι Αρχές για να φτάσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας
Σχετικά Άρθρα

(upd) Με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και προσοχή συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά δύο αγνώστων έξω από το σπίτι του στον Άλιμο την περασμένη Παρασκευή 9/4.
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και από άτομα από το οικογενειακό, συγγενικό, επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος ενώ συλλέγουν πληροφορίες και οπτικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής έτσι ώστε να έχουν μια πληρέστερη εικόνα των δραστών και των κινήσεων τους.
Επιπλέον, έχει ζητηθεί να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του δημοσιογράφου ενώ εκτεταμένη έρευνα θα γίνει και στους ηλεκτρονικές υπολογιστές του προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους είχε επαφές το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Που εστιάζει η αστυνομία

Οι έρευνες των αρχών εστιάζουν σε δύο βασικές κατευθύνσεις.
Αφενός να «στήσουν» όλο το σκηνικό, πριν και μετά τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ και αφετέρου να βρουν ποιος είχε κίνητρο να προχωρήσει σε αυτή τη δολοφονία, διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη, καθώς δεν αποκλείεται είτε να ήθελε κάποιος να του κλείσει το στόμα διότι μπορεί να είχε πληροφορίες για μια υπόθεση που τον αφορούσε είτε ακόμα και να πρόκειται για ένα ασήμαντο περιστατικό.
Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές ήδη έχουν στη διάθεση τους εικόνες και οπτικό υλικό, στο οποίο εμφανίζονται – με καλυμμένα ωστόσο τα χαρακτηριστικά τους – οι δύο δράστες και πλέον το ζητούμενο είναι από τη μια να βρεθεί το όχημα (ένα σκούτερ) με το οποίο μετακινήθηκαν πριν και μετά τη δολοφονία και από την άλλη να διαπιστωθεί ποιες ήταν οι κινήσεις τους.
Πάντως, η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν άλλο όχημα διαφυγής από την περιοχή ενώ σημειώνεται πως όλο το περιστατικό συνέβη μέσα σε διάστημα 20 με 30 δευτερολέπτων.
karaivaz.JPG
Εκτεταμένες έρευνες

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν ξενοδοχεία και σπίτια στην πλατφόρμα Airbnb, κυρίως στα νότια προάστια, προκειμένου να δουν αν έχει γίνει κάποια κράτηση τις τελευταίες ημέρες, ερευνούν τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων/μοτοσικλετών σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τη μηχανή των δραστών ενώ έχουν ζητήσει αναλυτικό κατάλογο όσων μπήκαν και βγήκαν από την χώρα είτε μέσω των χερσαίων συνόρων είτε των αεροδρομίων.
Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.
Οι αστυνομικοί μελετούν τα κείμενα που είχε γράψει τον τελευταίο καιρό στην ιστοσελίδα bloko.gr που διατηρούσε, σχετικά κυρίως με θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, για να εξετάσουν αν κάποια από αυτά μπορεί να σχετίζονται με την δολοφονική επίθεση, ενώ έχουν και το τηλέφωνο του δημοσιογράφου, το οποίο ερευνάται για να διαπιστωθεί αν είχε κάποιες συνομιλίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ύποπτες και έχουν ζητήσει και άρση απορρήτου.
Ο Γιώργος Καραϊβάζ έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ, ήταν επί χρόνια επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ στον Ant1 και συντάκτης στον Ελεύθερο Τύπο, ενώ τελευταία συνεργαζόταν με το Star και ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδας bloko.gr.
Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού 19 ετών.
Σημειώνεται ότι τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10/4 με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη., Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλλίφυτο Δράμας τελέστηκε χθες Κυριακή 11 Απριλίου η κηδεία του Γιώργου Καραΐβάζ σε κλίμα οδύνης για τον άδικο χαμό του.
Λόγω της πανδημίας λιγοστοί ήταν οι φίλοι και οι συγγενείς που μπόρεσαν να πουν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Καραΐβάζ.
Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και ο γιός του, η μάνα και η αδερφή του που ήρθε από τη Γερμανία για την κηδεία.

kideia-karaivaz1.webp
Τα λόγια της καρφιά στις καρδιές όλων.
«Αγόρι μου, αδερφούλη μου, δε μπορώ αγάπη μου να το πιστέψω.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε χώρισαν από την οικογένειά σου.
Αγόρι μου, αγόρι μου, ψυχή μου, ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή;
Αγάπη μου γλυκιά, για μένα ήσουν ο μικρός μου αδερφός. Δύο ήμασταν.
Για μένα ήσουν το μικρό μου αδερφάκι.
Σ’ αγαπώ ψυχή μου γλυκιά, δε μπορώ αγάπη μου να σου πω καλό παράδεισο, γιατί δεν ήσουν γι’ αυτό το μακρινό ταξίδι…» ήταν τα λογιά της αδερφής του Γ. Καραϊβάζ.
kideia-karaivaz_2.webp
Με 10 σφαίρες τον δολοφόνησαν

Συνολικά 10 σφαίρες βρέθηκαν στο σώμα του άτυχου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή (9/4/2021) έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.
Η νεκροτομή έγινε από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου (10/4/2021) την σχετική έκθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.
Σύμφωνα με την έκθεση ο δημοσιογράφος έφερε συνολικά 10 τραύματα από σφαίρες των εννέα χιλιοστών, εκ των οποίων έξι στον θώρακα, ένα στο λαιμό, ένα στην δεξιά παλάμη, προφανώς λόγω ενστικτώδους κίνησης του για να προστατευτεί από τον δολοφόνο του και δύο τραύματα στο κεφάλι.
Τα τραύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με την έκθεση προκλήθηκαν τελευταία, κάτι που επιβεβαιώνει μαρτυρία από τον τόπο του εγκλήματος, που ανέφερε πως ο δολοφόνος πριν φύγει πυροβόλησε το πεσμένο στο πεζοδρόμιο θύμα τους στο κεφάλι, δίνοντας του την χαριστική βολή.

Καθαρό το όπλο

Ο γνωστός δημοσιογράφος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 14:15 το μεσημέρι της Παρασκευής 9/4 και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο, επέβαιναν σε δίκυκλο, πιθανότατα τύπου σκούτερ και τον πυροβόλησε ο συνεπιβάτης, ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα, χακί στρατιωτικό μπουφάν με κουκούλα, χειρουργική μάσκα και μαύρα γυαλιά.
Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι «καθαρό», που σημαίνει ότι δε σχετίζεται με άλλη εγκληματική ενέργεια που διεπράχθη στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι δράστες ήθελαν νεκρό τον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ θεωρούν πιθανό ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης