Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Τα οφέλη από τον εμβολιασμό για τον Sars-CoV-2 υπερτερούν των παρενεργειών

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Τα οφέλη από τον εμβολιασμό για τον Sars-CoV-2 υπερτερούν των παρενεργειών
Για το γενικό πληθυσμό η πιθανότητα για θρομβοεμβολικό επεισόδιο είναι 135 φορές μεγαλύτερη από τη πιθανότητα να εμφανιστεί μετά τον εμβολιασμό για την Covid-19, σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ

Τα οφέλη από τον εμβολιασμό για τον Sars-CoV-2 υπερτερούν των παρενεργειών, σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.
Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Εταιριών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Περιφέρειας Αττικής , συμμετείχαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης, και παρουσίασαν τα δεδομένα ασφάλειας για τα εμβόλια για τον Sars-CoV-2.
Όπως επισημάνθηκε, τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν κατά πολύ των παρενεργειών και μάλιστα, ο κίνδυνος θρομβοεμβολικού επεισοδίου υφίσταται σε πολύ μικρό ποσοστό σε όλα τα εμβόλια.
Τονίστηκε ότι για το γενικό πληθυσμό η πιθανότητα για θρομβοεμβολικό επεισόδιο είναι 135 φορές μεγαλύτερη από τη πιθανότητα να εμφανιστεί μετά τον εμβολιασμό για την Covid-19.
Σημειώνεται ότι η δυνητική λήψη προφυλακτικής αγωγής δεν ενδείκνυται καθώς δεν έχει διαπιστωθεί όφελος ενώ αντίθετα υπάρχει η πιθανότητα να προκαλέσει αιμορραγίες.

Για τα σχολεία

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, συζητήθηκε επίσης το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και των σχολείων.
Η Επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ εξέφρασε τον σκεπτικισμό της, για το άνοιγμα όλων των τάξεων του Λυκείου, πριν διαπιστωθεί κατά πόσο λειτουργούν τα self-test και εξοικειωθεί ο πολίτης με την εφαρμογή τους.
Ωστόσο, με δεδομένο ότι είναι απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, θα συνταχθούμε για τη σωστή εφαρμογή της και στη συνέχεια θα επανεκτιμήσουμε τα δεδομένα.

Πατούλης: Είναι  στο χέρι μας να προστατέψουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, τόνισε ότι «αυτή την ώρα που επιχειρείται να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ η ατομική ευθύνη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκατοντάδες συνάνθρωποί μας δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους. Η δική μας απερισκεψία θα απειλήσει τους συνανθρώπους μας. Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης