Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σκουρλέτης: Χαρίζουν δημόσιο χρήμα στην Πειραιώς, αλλά δεν βρίσκουν λεφτά για να στηρίξουν μικρές επιχειρήσεις

Σκουρλέτης: Χαρίζουν δημόσιο χρήμα στην Πειραιώς, αλλά δεν βρίσκουν λεφτά για να στηρίξουν μικρές επιχειρήσεις
Θερίζουμε αυτό που σπείραμε όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας είπε ο κ.Σκουρλέτης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι ο κόσμος βγαίνει και θα ξαναβγεί στο δρόμο διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για την υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέροντας πως «χαρίζουν δημόσιο χρήμα στην Πειραιώς, αλλά δεν βρίσκουν λεφτά για να στηρίξουν εργασία και μικρές επιχειρήσεις».
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι «η οικονομική πολιτική δεν ήταν επαρκής, δεν είναι επαρκής, με αποτέλεσμα να έχουμε μια ύφεση που έχει ξεφύγει και έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που θα μπορούσε».
«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες, του ενός χιλιάρικου και των τεσσάρων χιλιάδων για επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν εισπράξει τίποτα τους τελευταίους μήνες, είναι εμπαιγμός.
Την ίδια στιγμή που είναι τόσο φειδωλοί, που δίνουν με το σταγονόμετρο χρήματα - για τα μάτια του κόσμου, όχι για να καλύψουν πραγματικές ανάγκες - στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, γίνεται η πιο βίαια αναδιανομή πλούτου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μέσω της υπόθεσης της Τράπεζας Πειραιώς.
Αυτό δεν είναι μια ληστεία σε βάρος του δημόσιου χρήματος;
Γι’ αυτά δεν μιλάει κανείς, όμως.
Το άλλο που γίνεται με την Εθνική Ασφαλιστική;» διερωτήθηκε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για την πολιτική της απέναντι στην πανδημία
«Θερίζουμε αυτό που σπείραμε.
Αναφέρομαι στον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε, χωρίς σχέδιο και αποσπασματικά, την αντιμετώπιση της πανδημίας τον τελευταίο χρόνο.
Η πανδημία, προφανώς, δεν έχει την υπογραφή της ΝΔ.
Αλλά, όμως, όταν ήμασταν μια χώρα με πολύ λίγα κρούσματα, όταν είχαμε πάρει τα μηνύματα από το εξωτερικό, γιατί δεν αξιοποιήσαμε αυτόν τον χρόνο;
Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ξεπεράσει το οριακό σημείο και η κυβέρνηση μας κορόιδεψε σε ορισμένα πράγματα» είπε ο κ.Σκουρλέτης.
«Θεωρώ αδιανόητο ότι ένα χρόνο μετά δεν έχουν δρομολογηθεί ή δεν έχουν γίνει όπου ήταν δυνατό, μόνιμες προσλήψεις γιατρών.
Θεωρώ αδιανόητο ότι στην πρωτοβάθμια υγεία δεν έγιναν τα απαιτούμενα, έτσι ώστε να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση

«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση, συνολικά για τον πλανήτη και για τη χώρα και αποδείχτηκε ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων.
Δεν είναι δέσμια ανίκανων ανθρώπων, δεν υπάρχει ανικανότητα, υπάρχει εμμονή σε μια ιδεοληπτική προσέγγιση γύρω από τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, γύρω από την αναγκαιότητα και το εμβόλιο και η υγεία να θεωρηθούν δημόσια αγαθά.
Πέστε μου τώρα, γιατί ο εργαζόμενος του οποίου του καταργούν τη συλλογική σύμβαση και του λένε “θα κάνεις ατομική σύμβαση εργασίας”, γιατί ο εργαζόμενος που του λένε ότι δεν θα υπάρχει πια οκτάωρο και ότι “θα δουλεύεις δέκα και δώδεκα ώρες χωρίς να πληρώνεσαι τις υπερωρίες και θα σου αφαιρέσουμε στο μέλλον αυτές τις παραπάνω ώρες που δούλεψες”, θα πρέπει να αποδεχτεί να γυρίσουμε στον προηγούμενο αιώνα και να μη διαμαρτυρηθεί;
Δεν υπάρχει, λοιπόν, εργαλειοποίηση της πανδημίας, που χρησιμοποιείται ως όπλο για να περάσει η κυβέρνηση αυτές τις, κατ’ ουσίαν, αντικοινωνικές ρυθμίσεις, κάτω από τον εύηχο τίτλο “διευθέτηση του χρόνου εργασίας”; Προσέξτε, “διευθέτηση του χρόνου εργασίας” είναι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
Τώρα ποιος θα φταίει αν μεθαύριο οι εργαζόμενοι κατέβουν στον δρόμο;
Οι ίδιοι που είναι “ανεύθυνοι” ή η κυβέρνηση που δεν σέβεται τις ιδιαίτερες συνθήκες» διερωτήθηκε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης