Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης: Είμαστε στην χειρότερη φάση της πανδημίας – Κορυφώνεται το επιδημιολογικό κύμα

Παυλάκης: Είμαστε στην χειρότερη φάση της πανδημίας – Κορυφώνεται το επιδημιολογικό κύμα
Έχει επικρατήσει πανικός που οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις υποστήριξε ο κ.Παυλάκης
Σχετικά Άρθρα

Την αντίθεση του στο άνοιγμα δραστηριοτήτων εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο γιατρός και ερευνητής Γ. Παυλάκης, επισημαίνοντας πως βρισκόμαστε σε μια από τις χειρότερες στιγμές της πανδημίας καθώς είμαστε στην κορύφωση τους επιδημιολογικού κύματος.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Παυλάκης υποστήριξε μάλιστα ότι έχει επικρατήσει πανικός που οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις, αναφερόμενος στην απόφαση να ανοίξουμε δραστηριότητες σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.
Πάντως ο κ.Παυλάκης επιδοκίμασε την εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε περιοχές με μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη, ενώ υποστήριξε πως, αν προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων τώρα, την εβδομάδα των Παθών θα έχουμε την κορύφωση των θανάτων, καθώς τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.
Ερωτηθείς για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, ο κ.Παυλάκης έφερε σαν παράδειγμα την Πορτογαλία, όπου μετά την Πρωτοχρονιά κατέγραφε πενταπλάσια κρούσματα από την Ελλάδα και τώρα έχει καταφέρει να μειώσει σε λιγότερα από 100 σε ημερήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης