Κοινωνία

Μετά τη ζέστη έρχονται κρύο και χιόνια - Η προειδοποίηση Μαρουσάκη για τον καιρό

Μετά τη ζέστη έρχονται κρύο και χιόνια - Η προειδοποίηση Μαρουσάκη για τον καιρό
"Καμπανάκι" από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος προειδοποιεί πως ο καιρός αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες

"Καμπανάκι" από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος προειδοποιεί πως ο καιρός αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις του ο η ζέστη και η σκόνη θα μας εγκαταλείψουν σύντομα και τη θέση τους θα πάρουν το κρύο και τα χιόνια.

Στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Μαρουσάκης τονίζει πως ο καιρός θα συνεχίσει με ζέστη μέχρι και την Τετάρτη ενώ στη συνέχεια της εβδομάδας επανέρχεται το χειμωνιάτικο σκηνικό.

"Μετά τη σκόνη και τη ζέστη έρχονται κρύο και Χιόνια

Με τον καιρό να προσπαθεί να εναρμονιστεί με το ημερολόγιο χωρίς όμως να το καταφέρνει απόλυτα, αναμένεται να κυλήσει και η νέα εβδομάδα μιας και ενώ μέχρι και την Τετάρτη θα κινούμαστε σε ανοιξιάτικους ρυθμούς στη συνέχεια αναμένεται να επικρατήσει χειμωνιάτικος καιρός με κρύο ιδιαίτερα έντονο τη νύχτα και το πρωί, πολύ ισχυρούς βοριάδες, βροχές ακόμη και χιόνια σε σχετικά χαμηλά για την εποχή υψόμετρα.

Εισβολή πολικών αέριων μαζών στη Γηραιά Ήπειρο

Μια ατμοσφαιρική κυκλοφορία την οποία συνήθως την συναντούμε τον Χειμώνα, αναμένεται να αναπτυχθεί σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης τις αμέσως επόμενες ημέρες. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε και στον πρώτο χάρτη μας, πολικές αέριες μάζες (μπλε αποχρώσεις) θα ξεχυθούν από τα βόρεια προς τα νότια τμήματα της Ευρώπης για να φτάσουν και στη χώρα μας το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή φέρνοντας τον Χειμώνα στην καρδιά της Άνοιξης.

Χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας

Η εξέλιξη αυτή θα επιδεινώσει τον καιρό στην περιοχή μας την Πέμπτη και από τα βορειοδυτικά με βροχές, χιόνια, επικράτηση πολύ ισχυρών βοριάδων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στον δεύτερο χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου την Πέμπτη τα φαινόμενα θα απασχολήσουν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα ενώ την Παρασκευή τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς τα ανατολικά και νότια. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν δούμε τα χιόνια να κατεβαίνουν σε χαμηλά υψόμετρα προς τη βόρεια Ελλάδα ή ακόμα να πέφτουν και μέσα σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης