Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Στις 8 με 9 Απριλίου η κορύφωση του γ’ κύματος της επιδημίας

Σαρηγιάννης: Στις 8 με 9 Απριλίου η κορύφωση του γ’ κύματος της επιδημίας
Θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 5 Απριλίου τα λύκεια και από 12/4 το λιανεμπόριο είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Στις 8 με 9 Απριλίου αναμένεται η κορύφωση του γ’ κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, ο οποίος τόνισε ότι μετά θα αρχίσει και η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης είπε ότι με βάση τα μοντέλα, θα μπορούσαν να ανοίξουν τα λύκεια στις 5 Απριλίου αλλά όχι και το λιανεμπόριο, το οποίο, όπως είπε, θα μπορούσε να ακολουθήσει στις 12 Απριλίου με τη δυνατότητα να μπαίνουν μέσα στα καταστήματα οι πελάτες.
Όσον αφορά την εστίαση, είπε ότι ίσως το Πάσχα θα μπορούσε να ανοίξει ενώ απέρριψε τη δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό.
Ερωτώμενος για τον αριθμό των διασωληνωμένων, ο κ.Σαρηγιάννης εκτίμησε πως δεν θα φτάσουμε στο εφιαλτικό σενάριο των 1.000 διασωληνωμένων, τονίζοντας πως ίσως φτάσουμε τους 890 και πως μια αυξητική τάση θα υπάρχει μέχρι τις 18 Απριλίου.
Παράλληλα, δήλωσε πως υπάρχει σενάριο και για 4ο κύμα γι αυτό και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί ενώ για τα self test σημείωσε πως ακόμα και άσχημα να χρησιμοποιηθούν έχουν μεγάλη δυναμική να βοηθήσουν σημαντικά για την αναχαίτιση της διασποράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης