Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Έχουμε 10 δύσκολες μέρες μπροστά μας – Θα επιδεινωθούν οι αριθμοί θανάτων και διασωληνωμένων

Εξαδάκτυλος: Έχουμε 10 δύσκολες μέρες μπροστά μας – Θα επιδεινωθούν οι αριθμοί θανάτων και διασωληνωμένων
Tις επόμενες ημέρες «θα επιδεινωθούν οι αριθμοί θανάτων και διασωληνωμένων», σύμφωνα με τον Αθ. Εξαδάκτυλο
Σχετικά Άρθρα

Για ένα δύσκολο 120ήμερο που έχουμε μπροστά μας, προβλέποντας μάλιστα, επιδείνωση των αριθμών θανάτων και διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες, έκανε λόγο ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες «θα επιδεινωθούν οι αριθμοί θανάτων και διασωληνωμένων», εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με το ταυτόχρονο άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων και χαρακτήρισε δύσκολες τις επόμενες 10 ημέρες.
«Ας ελπίσουμε ότι θα είναι σταθεροποιητικές» για την πορεία της πανδημίας και το ΕΣΥ, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «έχοντας εκπλαγεί δυσάρεστα από το τρίτο κύμα, θα ήταν πολύ δύσκολο ένα ταυτόχρονο άνοιγμα των δραστηριοτήτων».

Περί ανοίγματος

Αναφορικά με το ποια δραστηριότητα θα πρέπει να ανοίξει πρώτα, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι «το λιανεμπόριο έχει αποδειχθεί σχετικά ασφαλέστερο και πρέπει να ανοίξει πρώτο».
Για τα σχολεία εμφανίστηκε επιφυλακτικός και επεσήμανε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν μόνο τα λύκεια.
Για την εστίαση, αφού σημείωσε πως αυτή ευνοεί την διασπορά του ιού περισσότερο από άλλες δραστηριότητες, εκτίμησε ότι θα πρέπει όταν είναι ασφαλές να ανοίξουν τα εστιατόρια , συμπληρώνοντας ότι και το άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους έχει την δυσκολία του.

Self test

Σχετικά με τα self test, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι θα βοηθήσουν, αλλά δεν είναι η λύση του προβλήματος.
Κατά τον ίδιο, «το self test δεν θα πρέπει να γίνεται στο φαρμακείο, ο καταλληλότερος για να το δείξει είναι ο γιατρός», ενώ το σημαντικό είναι τα θετικά τεστ να δηλώνονται και όχι να αποκρύπτονται.
Όπως είπε, «τα self test που έχουμε τώρα είναι τα πρώτα που έχουν αξιοπιστία πάνω από 80%».

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης