Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προς άνοιγμα σχολείων με υποχρεωτικά self test από 5/4 και άρση περιορισμών στις διαδημοτικές μετακινήσεις

Προς άνοιγμα σχολείων με υποχρεωτικά self test από 5/4 και άρση περιορισμών στις διαδημοτικές μετακινήσεις
Ανοίγει σήμερα 26/3 η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων 70 – 74 ετών
Σχετικά Άρθρα

(upd5) Με τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας να λειτουργούν εδώ και ημέρες πάνω από τα όρια τους και με την επιδημία να μην δείχνει σημάδια ύφεσης στην Ελλάδα και ιδίως στην Αττική, οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας συνεδρίασαν νωρίτερα σήμερα 26/3 προκειμένου αφενός να αποτιμήσουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και αφετέρου να εξετάσουν εάν και πότε μπορεί να γίνουν τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.
Αν και τα δεδομένα και οι αριθμοί δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί εισηγήθηκαν να ανοίξουν τα σχολεία και συγκεκριμένα τα γυμνάσια και τα λύκεια από την Δευτέρα 5 Απριλίου υπό την προϋπόθεση όμως πως θα είναι υποχρεωτικά τα self test.
Παράλληλα αναφέρεται ότι προτείνται να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις με την χρήση του κωδικού 6.
Νωρίτερα μάλιστα κυκλοφορούσαν και σενάρια για άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις αρχές Απριλίου με αυστηρά μέτρα προστασίας.
Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν επισημάνει πως δεν μπορούν να ανοίξουν μαζί και τα σχολεία και το λιανεμπόριο, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως τελικά προκρίθηκε - εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες - το σενάριο να προηγηθούν σε αυτήν την φάση τα σχολεία.
Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στις 18:00 το απόγευμα κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.
Κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα self test και για τη διαδικασία που αναμένεται να κινήσει από τις αρχές Απριλίου.

Σε πόλεμο το ΕΣΥ

Την ίδια στιγμή πάντως η κατάσταση στο ΕΣΥ παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.
Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid έχουν ξεπεράσει τους 5.000, οι διασωληνωμένοι σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ καθώς πλέον είναι πάνω από 700, τη στιγμή που εκατοντάδες είναι καθημερινά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Και ενώ το ΕΣΥ τελεί υπό πλήρη ασφυξία, οι ειδικοί δεν μπορούν να εκτιμήσουν με ασφάλεια το εάν είμαστε στην κορύφωση του γ’ κύματος ή πότε αυτό αναμένεται να συμβεί ενώ πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως είναι πιθανό να έχουμε αυξημένα κρούσματα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Τζανάκης: Κάτω από 2.000 τα κρούσματα μετά τις 15 Απριλίου – Αισιοδοξία για Πάσχα

Την εκτίμηση πως μετά τις 15 Απριλίου τα κρούσματα κορωνοϊού θα υποχωρήσουν κάτω από τα 2.000 διατύπωσε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ν. Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η πίεση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δέκα ημέρες ακόμα.
Σε δηλώσεις της στο Θέμα Fm ο κ.Τζανάκης ανέφερε ότι «μετά τις 15 Απριλίου θα δούμε κρούσματα κάτω από 2.000 και προς το 1.500 με 1.200».
«Βρισκόμαστε σε μια κορύφωση της πανδημίας.
Αυτήν τη εβδομάδα ενδεχομένως να αρχίσει μια πολύ μικρή πτώση των νέων διαγνώσεων.
Εάν είχαμε κρούσματα χωρίς νοσηλευόμενους τα πράγματα θα ήταν καλύτερα είπε ο κ.Τζανάκης, επισημαίνοντας ότι «με κρούσματα 1.500 και 2.000 ανοίξαμε τον Δεκέμβρη».
«Η διαφορά είναι ότι δεν είχαμε τα μεταλλαγμένα στελέχη» τόνισε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος είπε πως με υγειονομικά πρωτόκολλα θα μπορούσε να ανοίξει το λιανεμπόριο σε περιοχές χωρίς επιβαρυμένο φορτίο.

Ναι στο προσεκτικό άνοιγμα του λιανεμπορίου

«Δηλαδή κάθε εβδομάδα για τεστ στους εργαζόμενους καλυμμένο από τον ασφαλιστικό τους φορέα.
Το λιανεμπόριο θα μπορούσε να ανοίξει σε περιοχές χωρίς επιβαρυμένο φορτίο ή συνοικιακά καταστήματα στην Αττική εάν δεν έχει φτάσει σε επίπεδο να βαφτεί κόκκινη ή να βάλουμε αυστηρά θέματα σε σχέση με την παρουσία ανθρώπων ανά τετραγωνικά.
Μπορούμε ακόμη να ανοίξουμε τα καφέ η τα εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους και με αποστάσεις», ανέφερε ο κ.Τζανάκης, διευκρινίζοντας πως αυτό θα μπορούσε να γίνει σε περιοχές που είναι καλά και να εξαπλώνεται στις περιοχές που βελτιώνονται, όχι όμως τώρα στην Αττική που έχει πρόβλημα.
Ο κ.Τζανάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το Πάσχα λέγοντας ότι μετά τις 20 Απρίλη θα μιλάμε σε άλλη βάση που θα επιτρέψει να κάνουμε καλύτερες γιορτές σε σχέση με πέρσι.

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν άμεσα τα μικρά καταστήματα με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις

Υπέρ του να ανοίξουν με ραντεβού τα μικρά καταστήματα στις μικρές πόλεις τάσσεται ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος προτείνει να ανακατευθυνθούν οι επαφές που έχουν οι πολίτες σε σπίτια και πλατείες σε πιο ασφαλείς επαφές.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος αναφέρει ότι πρέπει να ανοίξει «από αύριο» το λιανεμπόριο αλλά αποκλειστικά για τα μικρά καταστήματα.
«Δεν θα πρέπει να ανοίξει κανένα μεγάλο πολυκατάσταστημα, αλλά μόνο μικρά, με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με τον «κόφτη» των τριών ωρών του 13032.
Επίσης οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας και οι πελάτες είτε μάσκα υψηλής προστασίας είτε διπλή μάσκα.
Εάν ανοίξει με αυτό τον τρόπο το λιανεμπόριο πολλοί εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις δουλειές τους, άλλοι θα πάνε να ψωνίσουν και έτσι θα μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες γιατί κάτι τέτοιο στέλνει λάθος μήνυμα.

Ελεύθερες οι μετακινήσεις το Πάσχα

«Ωστόσο είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες σε εξωτερικό χώρο, παρά να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε πλατείες και σπίτια, να βγάζουν τη μάσκα και να πίνουν τον καφέ τους» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Πάσχα θα έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς έως τότε το ποσοστό ανοσίας, είτε από μόλυνση είτε από εμβολιασμό θα έχει φτάσει στο 35% με 40%.
Επιπλέον, εκτίμησε ότι για δυο ακόμη εβδομάδες θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στο σύστημα αν και δήλωσε αισιόδοξος λόγω της οριακής μείωσης στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αθήνας.

Παγώνη: Από ενδοοικογενειακή μετάδοση τα περισσότερα κρούσματα – Να ανοίξουν εστίαση, λιανεμπόριο

Τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται από ενδονοσοκομειακή μετάδοση υποστηρίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία αναφέρει πως πλέον διασωληνώνται και νέοι χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη πάντως τάχθηκε υπέρ του να ανοίξει εστίαση και λιανεμπόριο μετά το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
«Το «Γεννηματάς» δεν θα το κάνουμε όλο covid, αλλά άλλη μία παθολογική κλινική έγινε covid μέσα σε 24 ώρες, και γέμισε.
Αυτή τη στιγμή το «Γεννηματάς» έχει 210 κρεβάτια covid.
Μετακινήσαμε 87 ασθενείς non covid σε ιδιωτικά και άλλα νοσοκομεία, και μετά κάναμε τις τεχνικές αλλαγές στην κλινική.
Οι ηλικίες είναι κυρίως από 25 έως 45 ετών.
Το περνούν πιο ήπια, αλλά διασωληνώσαμε και νέους, και χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
Επίσης στις απλές κλίνες covid νοσηλεύεται πολύς κόσμος ακόμα, έτσι οι διασωληνωμένοι φαίνεται πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται», είπε η κα.Παγώνη, αναφέροντας πως «τα περισσότερα κρούσματα είναι από ενδοοικογενειακή μετάδοση».

Να ανοίξουν εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και καταστήματα

«Κάπου υπήρχαν ασυμπτωματικοί και μετέδιδαν.
Τώρα που άνοιξε ο καιρός, ας ανοίξουν την εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, να μπορεί κάποιος να κάτσει έξω σε ένα τραπέζι με αποστάσεις και μέτρα, για να σταματήσουν οι επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι.
Τώρα οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει αρκετά, νομίζω ότι μετά το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσε να ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα και της εστίασης και των καταστημάτων, για να μπορέσει λίγο ο χώρος να χαλαρώσει λίγο.
Η εστίαση θα πρέπει να ανοίξει από τις 10-15 Απριλίου και μετά, μετά τα καταστήματα, δεν γίνονται όλα μαζί.
Είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν τώρα τα μέτρα.
Βλέπουμε πόσο πιεσμένος είναι ο κόσμος.
Μέχρι αρχές Μαΐου ας δούμε πως θα είναι τα πράγματα, για να δούμε αν θα μπορούμε να πάμε στα χωριά μας το Πάσχα» είπε η κα.Παγώνη.

Ανοίγει σήμερα 26/3 η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων 70 – 74 ετών

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid των ατόμων, ηλικίας 70 – 74 ετών.
Σημειώνεται πως ήδη έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί της πρώτης κατηγορίας ευπαθών ομάδων – μεταμοσχευμένοι, νεφροπαθείς, ογκολογικοί ασθενείς κα – ενώ στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 65 – 69 ετών, καθώς η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων προβλέπεται να ανοίξει άμεσα.
Αυτή την περίοδο εμβολιάζονται οι πολίτες 60 – 64 ετών, οι πολίτες άνω των 75 ετών και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Ραντεβού για το εμβόλιο

Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό με τρεις τρόπους.
– Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr
– Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
– Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.
Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού.
Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.
Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Την ημέρα του εμβολιασμού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.
Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

  • Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.
  • Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
  • Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι εμβολιασμοί

Ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.
Σύμφωνα μετα στοιχεία που δημοσιεύει η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για την COVID-19 μέχρι και χθες 25/3 έχουν πραγματοποιηθεί 1.537.104 εμβολιασμοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 501.440 συμπολίτες μας έχουν ήδη λάβει και τη δεύτερη δόση των εμβολίων.
Από την 1η Απριλίου αναμένεται να λειτουργήσουν και τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα εμβολιασμού σε Περιστέρι και Ελληνικό που θα προσθέσουν στην πλήρη ανάπτυξη τους ακόμη 96 γραμμές εμβολιασμού στην Αττική.
Η εντατικοποίηση των εμβολιασμών θα πιστοποιηθεί από το γεγονός ότι τον Απρίλιο θα λειτουργήσουν συνολικά στη χώρα 1.073 εμβολιαστικά κέντρα.
Η επιτάχυνση των εμβολιασμών, που εκτός απροόπτου θα είναι μεγάλη το δεύτερο τρίμηνο του έτους, θα είναι καθοριστική για το «τείχος ανοσίας» που θα ανακόψει την πορεία της πανδημίας αναφέρουν οι ειδικοί.
pinakas_emv.jpg

Στα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν σε πρώτο στάδιο 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα.
Οι νέες γραμμές θα προστίθενται σταδιακά σε συνάρτηση με την πορεία προμήθειας των εμβολίων.
Σημειώνεται ότι 48 εμβολιαστικές γραμμές λειτουργούν ήδη στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι Αττικής, ενώ 24 γραμμές βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στο εμβολιαστικό κέντρο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Με τα δυο εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό, καθώς και το νέο που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στην Πάτρα, η Επιχείρηση «Ελευθερία» αποκτά την πλήρη δυναμική της.

Το χρονοδιάγραμμα παραλαβής εμβολίων

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων,  το επόμενο τρίμηνο η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson θα παραδώσει 1.200.000 δόσεις.

Τι επαναλειτουργεί από 22/3 – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Επαναλειτουργούν από 22/3 κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης άκρων, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και παιδικές χαρές.
Βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί, η διαδημοτική μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων κατόπιν ραντεβού, με τη χρήση του κωδικού 6.
Συγκεκριμένα, λειτουργούν:

-Κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων.
-Υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
-Δημόσια πάρκα, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες, και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Τι ισχύει για τα κομμωτήρια

Οι μετακινήσεις εκτός δήμου για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής επιτρέπονται από τη Δευτέρα 22/3.
Ειδικότερα, οι πολίτες που κατοικούν στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», θα μπορούν να μετακινηθούν εκτός δήμου κατόπιν ραντεβού στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού ειδικά για το σκοπό αυτό.
Ωστόσο, ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνεί προηγουμένως με το κομμωτήριο ή το κέντρο αισθητικής, να κλείνει ραντεβού και το κατάστημα να του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού. Την ημέρα και την ώρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) μετακινείται.

Αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα, παιδικές χαρές

Ανοιχτοί είναι οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι.
Στους χώρους αυτούς θα επιτρέπεται η παρουσία έως 3 ατόμων με χρήση μάσκας.
Η μετακίνηση θα γίνεται με τον κωδικό και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
Για τη μετάβαση σε δημόσια πάρκα και παιδικές χαρές η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033.
Στους χώρους θα επιτρέπεται επίσκεψη έως και τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες ενώ η μετάβαση επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
Η ώρα έναρξης του μέτρου της απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα έχει αλλάξει και ισχύει από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί της επομένης όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Τι ισχύει για τις εκκλησίες

Στις εκκλησίες, μπορεί να τελεστεί λειτουργία με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου (26 Μαρτίου).
Παράλληλα, επιτρέπεται, πλέον, η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.


Στους 7.649 οι θάνατοι

Στους 7.649 ανέρχονται οι θάνατοι στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 25/3 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.588, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 247.992 (ημερήσια μεταβολή +1,1%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 76 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.969 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.701 θάνατοι.
1_7.jpg
Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 706 (64,9% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 82,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.643 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 439 (ημερήσια μεταβολή -7,77%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 480 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.087.979 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 2.219.268 δείγματα.
O μέσος όρος του επταημέρου είναι 44.171 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
2_8.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης