Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν άμεσα τα μικρά καταστήματα με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν άμεσα τα μικρά καταστήματα με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις
Εργαζόμενοι και πελάτες να φοράνε μάσκες υψηλής προστασίας προτείνει ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ του να ανοίξουν με ραντεβού τα μικρά καταστήματα στις μεγάλες πόλεις τάσσεται ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος προτείνει να ανακατευθυνθούν οι επαφές που έχουν οι πολίτες σε σπίτια και πλατείες σε πιο ασφαλείς επαφές.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος αναφέρει ότι πρέπει να ανοίξει «από αύριο» το λιανεμπόριο αλλά αποκλειστικά για τα μικρά καταστήματα.
«Δεν θα πρέπει να ανοίξει κανένα μεγάλο πολυκατάσταστημα, αλλά μόνο μικρά, με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με τον «κόφτη» των τριών ωρών του 13032.
Επίσης οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας και οι πελάτες είτε μάσκα υψηλής προστασίας είτε διπλή μάσκα.
Εάν ανοίξει με αυτό τον τρόπο το λιανεμπόριο πολλοί εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις δουλειές τους, άλλοι θα πάνε να ψωνίσουν και έτσι θα μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες γιατί κάτι τέτοιο στέλνει λάθος μήνυμα.

Ελεύθερες οι μετακινήσεις το Πάσχα

«Ωστόσο είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες σε εξωτερικό χώρο, παρά να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε πλατείες και σπίτια, να βγάζουν τη μάσκα και να πίνουν τον καφέ τους» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Πάσχα θα έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς έως τότε το ποσοστό ανοσίας, είτε από μόλυνση είτε από εμβολιασμό θα έχει φτάσει στο 35% με 40%.
Επιπλέον, εκτίμησε ότι για δυο ακόμη εβδομάδες θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στο σύστημα αν και δήλωσε αισιόδοξος λόγω της οριακής μείωσης στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αθήνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης