Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκλονίζει η εικόνα από την εφημερία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Συγκλονίζει η εικόνα από την εφημερία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της Αττικής, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Σχετικά Άρθρα
Όπως λέει ο σοφός λαός: Μια εικόνα χίλιες λέξεις
Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της Αττικής, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου τα ασθενοφόρα ήταν παραταγμένα το ένα πίσω από το άλλο στη γενική εφημερία της Κυριακής 21/3.

Ρεκόρ διασωληνωμένων

Οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν «σπάσει» το φράγμα των 2.000 και, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι στη χώρα μας είναι 674.
Στο μεταξύ, τις 2.085 έφτασαν οι κατειλημμένες απλές κλίνες Covid στο λεκανοπέδιο Αττικής και τους 368 οι ασθενείς στις ΜΕΘ.
Σχεδόν 200 ασθενείς εισήχθησαν στο σύστημα Υγείας και στις εφημερίες των νοσοκομείων μέσα σε 24 ώρες, μέχρι το πρωί της Κυριακής.
Την ίδια στιγμή, 60 διασωληνωμένοι και βαριά πάσχοντες ασθενείς, παραμένουν σε λίστα αναμονής σε απλούς θαλάμους νοσηλείας.
Οι 30 από αυτούς νοσούν από Covid.

ExEp6QwXAAM_lU1_1.jpg

Υπό αυτά τα δραματικά γεγονότα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 22/3 το πρωί ότι προχωρά στην επίταξη 206 ιδιωτών γιατρών προκειμένου να συνδράμουν το ΕΣΥ.
Πάντως, αν και η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο» και οι επιστήμονες αδυνατούν να εκτιμήσουν το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή η πίεση, η κυβέρνηση προχώρησε από σήμερα 22/3 στη μερική άρση του lockdown, ανοίγοντας κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια πάρκα, σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει μερική αποσυμπίεση της κοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης