Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κωτσιόπουλος (γ.γ. υπουργείου Υγείας): Εντός της ημέρας τα φύλλα επιστράτευσης σε γιατρούς

Κωτσιόπουλος (γ.γ. υπουργείου Υγείας): Εντός της ημέρας τα φύλλα επιστράτευσης σε γιατρούς
Μόλις λάβουν το έγγραφο οι γιατροί θα πρέπει να μεταβούν εντός 24 ωρών στο νοσοκομείο είπε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Εντός της ημέρας αναμένεται να έχουν παραδοθεί τα φύλλα επιστράτευσης στους 206 ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι καλούνται να συνδράμουν το δημόσιο σύστημα υγείας.
Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος ανέφερε ότι τα φύλλα επίταξης έχουν ήδη τυπωθεί και ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στους γιατρούς.
Όπως είπε ο κ.Κωτσιόπουλος, πρόκειται για 206 ιατρούς - παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς ιατρούς, ηλικίας κάτω των 60 ετών -, οι οποίοι έχουν ήδη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
«Μόλις οι γιατροί λάβουν το έγγραφο θα πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο εντός των επόμενων 24ων ωρών.
Η επίταξη θα έχει διάρκεια ενός μηνός» τόνισε ο κ.Κωτσιόπουλος, επισημαίνοντας ότι αφορά ουσιαστικά όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.
«Δεν θα υπάρξουν προβλήματα και οι γιατροί θα πάνε στα νοσοκομεία με υψηλό αίσθημα καθήκοντος» είπε ο κ.Κωτσιόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι γιατροί θα λαμβάνουν αμοιβή, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας τους στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.
Ο κ Κωτσιόπουλος τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις ανάγκες του ΕΣΥ στο μέλλον, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα αν θα χρειαστεί να υπάρξουν και άλλες επιτάξεις στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης