Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29/3 – Θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία

Βατόπουλος: Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29/3 – Θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία
Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου με 2.000 κρούσματα διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος είπε ότι θα μπορούσα να προηγηθούν τα σχολεία.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο με τόσα πολλά κρούσματα, εκτός και αν, όπως είπε, το άνοιγμα γίνει με τέτοιο τρόπο που δεν θα αυξήσει την κινητικότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την Επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά αυτή είναι μια απόφαση πολιτική.
«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του.
Για το πρώτο δειλό, άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό.
Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας» υποστήριξε ο κ. Βατόπουλος.
Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή εικόνα με τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμό, ο κ.Βατόπουλος τόνισε ότι «είναι η εικόνα της πανδημίας, των πολλών κρουσμάτων, των πολλών βαριών ασθενών» επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο.
«Για περίπου μια εβδομάδα ακόμα θεωρώ ότι θα συνεχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας» επεσήμανε ο κ.Βατόπουλος, αναφέροντας σχετικά με την επιστράτευση, ότι «έχουμε πόλεμο και πρέπει να βοηθήσουν όλοι».
Ερωτηθείς για τα self test εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι ένα μέτρο που θα λειτουργήσει, αν και όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση του κόσμου πώς θα το χρησιμοποιεί και τι θα κάνει εφόσον βγει θετικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης