Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για το voucher των 200 ευρώ σε μαθητές - φοιτητές - Ποιοι οι δικαιούχοι και η διαδικασία αίτησης

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για το voucher των 200 ευρώ σε μαθητές - φοιτητές - Ποιοι οι δικαιούχοι και η διαδικασία αίτησης
Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει ένα voucher ύψους 200 ευρώ ανά ωφελούμενο μαθητή, φοιτητή ή σπουδαστή που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας
Σχετικά Άρθρα

Εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για το voucher των 200 ευρώ που σκοπό έχει την αγορά tablet, laptop, desktop από μαθητές, φοιτητές ή σπουδαστές.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ενισχύει οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα καθώς και τέκνα υπό επιτροπεία, που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας, μέσω συστήματος επιταγών (voucher) που θα διατεθούν για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.
Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει ένα voucher ύψους 200 ευρώ ανά ωφελούμενο μαθητή, φοιτητή ή σπουδαστή που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα για διά ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οικογένειες:

Με ετήσιο ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ.
Με εξαρτώμενα τέκνα ηλικίας από 4 έως 24 ετών που σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.» και εντός των επόμενων ημερών, η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων προμηθευτών που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό.
Η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις:

  1. Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020.
  2. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης