Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τροχαίο - Βουλή: Καταθέτει ο ταξιτζής - Στον εισαγγελέα το βίντεο - Ευθύνες του οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της Μπακογιάννη

Τροχαίο - Βουλή: Καταθέτει ο ταξιτζής - Στον εισαγγελέα το βίντεο - Ευθύνες του οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της Μπακογιάννη
Η Τροχαία έχει σαφή εικόνα του τραγικού συμβάντος - Εγκεφαλικά νεκρός ο 23χρονος Ιάσωνας 
Σχετικά Άρθρα

Οι εικόνες που καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα της Βουλής αναμένεται να διαδραματίσουν καθριστικό ρόλο στην εύρεση του «υπαίτιου» του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή του 23χρονου Ιάσονα, ύστερα από σύγκρουση της μοτοσυκλέτας του με αυτοκίνητο της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη έξω από το Κοινοβούλιο την περασμένη Παρασκευή (12/3)
Σύμφωνα με πληροφορίες η Τροχαία έχει πλέον σαφή εικόνα για τις συνθήκες του τροχαίου.
Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο σημείο, έχουν καταγραφεί αφενός οι κινήσεις της μοτοσικλέτας του 23χρονου και αφετέρου του υπηρεσιακού οχήματος της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη.
Αρμόδια πηγή που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στην Καθημερινή, άφησε να εννοηθεί ότι ευθύνη για το τροχαίο έχει ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος, καθώς ο νεαρός που κινείτο στο ανοδικό ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας είχε προτεραιότητα.
Ενώ ενδέχεται ακόμη και σήμερα (16/3) αναμένεται να ξεκινήσει διοικητική διαδικασία αναφορικά με τη συμπεριφορά του τροχονόμου, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν αυτή θα πάρει μορφή ένορκης διοικητικής εξέτασης ή άλλη.
Σημειώνεται ότι ο διανομέας εντοπίστηκε και έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές.
Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο άτυχος Ιάσωνας πέρασε κανονικά με πράσινη σήμανση πριν τη μοιραία σύγκρουση.

Εντοπίστηκε ο οδηγός ταξί

Την ίδια ώρα η αστυνομία φαίνεται πως έχει εντοπίσει και δεύτερο μάρτυρα - κλειδί.
Πρόκειται για οδηγό ταξί που κινούταν παράλληλα με την μηχανή λίγο πριν την μοιραία σύγκρουση.
O οδηγός του ταξί αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα ακόμη και σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο 23χρονος Ιάσωνας ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περνώντας μπροστά από τα ανθοπωλεία της Βουλής.
Αριστερά της μηχανής βρισκόταν ταξί κινούμενο προς την ίδια κατεύθυνση.
Στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα έστριβε αριστερά για περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου.
Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε, όχι όμως και ο 23χρονος που κινούνταν δίπλα του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος του ΙΧ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Β. Σοφίας ήταν στο πράσινο, ωστόσο η είσοδος των οχημάτων στο παρκινγκ της Βουλής ρυθμίζεται με τροχονόμο.
Το υλικό από τις κάμερες θα δείξει εάν ο τροχονόμος υπηρεσίας ρύθμισε εκείνη την στιγμή την κυκλοφορία.
Να σημειωθεί ότι οι συγγενείς του άτυχου 23χρονου κάνουν έκκληση προς όσους ήταν αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης