Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις 12 Απριλίου η άρση του αποτυχημένου lockdown 3 – Δεν θα επιτραπεί η έξοδος για το Πάσχα – Χρονικό ορόσημο 10 Μαΐου

Στις 12 Απριλίου η άρση του αποτυχημένου lockdown 3 – Δεν θα επιτραπεί η έξοδος για το Πάσχα – Χρονικό ορόσημο 10 Μαΐου
Στις 12 Απριλίου ή στο διάστημα μεταξύ 5 ή 12 Απριλίου θα υπάρξει άρση του lockdown 3 και πάντα σταδιακά προφανώς
Σχετικά Άρθρα

Η κατάσταση δεν είναι καλή και ανεξαρτήτως από την πολιτική σκοπιά που το βλέπει ο καθένας, τα κίνητρα του ή τα ιδεολογήματα του η αλήθεια είναι ότι η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας δεν είναι καλή.
Βέβαια δεν είναι δυνατό μια πανδημία να αντιμετωπίζεται με ιδεολογικούς όρους, η προσέγγιση αυτή είναι λάθος, ο κορωνοιός δεν ξεχωρίζει δεξιούς ή αριστερούς.
Η Ελλάδα ενώ ξεκίνησε καλά… στην πορεία χάθηκε ο έλεγχος.
Ήδη στην Ελλάδα υπάρχουν 215 χιλιάδες κρούσματα και 7.000 νεκροί κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 42η θέση με βάση τους νεκρούς από Covid 19.
Είναι εμφανής η επιδείνωση και το πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει σαφής οδικός χάρτης εξόδου και επιστροφής στην κανονικότητα.

Ποιες οι αιτίες για την αποτυχία;

Ποιες είναι οι αιτίες για την αποτυχία στην διαχείριση της κρίσης;
Είναι φθηνή μικροπολιτική να υποστηρίζει κανείς ότι η κυβέρνηση είχε χρόνο για να αυξήσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και δεν το έπραξε.
Είναι λάθος να ασκείται αυτού του είδους η κριτική, σε αυτό το σκέλος η κυβέρνηση τα πήγε καλά.
Ήδη οι ΜΕΘ έχουν αυξηθεί αλλά το πρόβλημα, δεν είναι ο αριθμός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αλλά η διαχείριση ώστε οι άνθρωποι να μην φθάσουν στο νοσοκομείο.
Η βασική αιτία κατά την άποψη μας, της αποτυχίας των μέτρων, της αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων είναι ο τρόπος με τον οποίο πλασαρίστηκαν τα μέτρα.
Επέβαλλαν μέτρα, επέβαλλαν χρήση μάσκας, δημιούργησαν ένα τοξικό και αποτυχημένο σύστημα επιβολής προστίμων.
Εάν κάνετε την εξής απλή ερώτηση, φοράτε την μάσκα επειδή ανησυχείτε για τον κορωνοιό ή γιατί θέλετε να αποφύγετε το πρόστιμο, το 80% θα σας απαντήσει ότι δεν θέλει να πληρώσει το πρόστιμο.
Οι έλληνες έχουν εκπαιδευτεί να αντιδρούν όταν τους επιβάλλεται κάτι με καταναγκασμό.
Ο ρόλος της αστυνομίας ενίοτε είναι λανθασμένος αν και σε πολλές περιπτώσεις η αστυνομία κάνει αυτό που ονομάζουμε τα «στραβά μάτια» βλέπει και δεν αντιδρά και ίσως ορθώς πράττει.
Οι περισσότεροι πολίτες φορούν την μάσκα, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα την βγάλουν.
Παρ΄ όλα αυτά σε δημόσιες δραστηριότητες γίνεται χρήση της μάσκας αλλά τα κρούσματα εκτινάχθηκαν και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην αύξηση των tests αλλά και στο γεγονός ότι ο κορωνοιός έχει πλήξει πολύ μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού από τα 215 χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται…
Υπολογίζεται ότι η καθολική πλειοψηφία είναι ασυμπτωματικοί, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να προσεγγίζει το πραγματικό νούμερο των κρουσμάτων τα 2 εκατ δηλαδή το 20% του πληθυσμού. 
Επίσης ο υποχρεωτικός εγκλεισμός έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα γιατί αναπαράγεται ο κορωνοιός στο οικογενειακό περιβάλλον, όπου η καθολική πλειοψηφία δεν φοράει μάσκα εντός των οικείων και δεν θα μπορούσε να φοράει προφανώς.
Τα lockdowns έχουν αποτύχει και η απόλυτη απόδειξη ότι πέρασαν 12 μήνες χωρίς αποτέλεσμα, ήδη διανύουμε την 3η φάση της καραντίνας και αποτελέσματα δεν υπάρχουν. 
Εδώ και μήνες από τις αρχές Καλοκαιριού του 2020, είχαμε αναφέρει ότι τα lockdowns δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και αποτελούν ακραία λανθασμένα μέτρα που θα παρατείνουν και δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα.
Φθάσαμε Μάρτιος 2021 και το πρόβλημα παραμένει ακόμη πιο επιδεινωμένο και αυτό επιτρέπει την εξαγωγή ενός συμπεράσματος, τι πήγε τόσο λάθος;
Ήδη αρχίζουν και το παραδέχονται και οι αμερικανοί, ο επικεφαλής για την διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ Fauci ανέφερε ότι τα lockdown δεν έχουν επιστημονικό υπόβαθρο (11 Μαρτίου 2021).

Τι πρόκειται να συμβεί;

Στις 12 Απριλίου ή στο διάστημα μεταξύ 5 ή 12 Απριλίου θα υπάρξει άρση του lockdown 3 και προφανώς... πάντα σταδιακά....
Δεν θα επιτραπεί η έξοδος για το Πάσχα στις 2 Μαίου 2021.
Αμφισβητείται και το ορόσημο στις 10 Μαΐου 2021 οπότε και η οικονομία πρέπει να ανοίξει ώστε να δεχθεί τον τουρισμό.
Εάν ανοίξει νωρίτερα η οικονομία, ο κίνδυνος επιστροφής των κρουσμάτων θα είναι πολλαπλάσιος.
Από την άλλη πρέπει να ανοίξει η οικονομία γιατί η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές και η οικονομία βρίσκεται στα όρια της.
Λόγω της δημοσιονομικής χαλάρωσης αντέχει η ελληνική οικονομία.
Όπως έχει τονιστεί το συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα μεταξύ 2020 και 2021 θα φθάσει στα 35 δισεκ. ευρώ.

Συμπέρασμα

Οι φανατικοί θιασώτες του lockdowns είναι λίγοι, είναι αυτοί που λαμβάνουν ακόμη επιδόματα και κάθονται, δηλαδή οι παθητικοί πολίτες, που δεν έχουν καμία συνεισφορά στην κοινωνία.
Οι ενεργητικοί πολίτες απεχθάνονται το lockdown είναι αποτυχία και το είδαμε στην πράξη, καθώς πλέον διάγουμε τον βίο του lockdown 3 που σημαίνει ότι το lockdown 1 και lockdown 2 απέτυχαν.

Μπορεί και τώρα να αλλάξει το σκηνικό αποτυχίας;

Με τον εμβολιασμό των μεγάλων ηλικιών και τα ειδικά προστατευτικά μέτρα των μεγάλων ηλικιών.
Οι μικρές ηλικίες από 40 ετών και κάτω θα πρέπει να λειτουργήσουν ελεύθερα, λαμβάνοντας κάποια στοιχειώδη μέτρα.
Ήδη η ανοσία της αγέλης στους νέους αρχίζει να εμφανίζεται… πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός…
Η επιτυχία θα έρθει από την ίδια την φύση και όχι από τις λανθασμένες παρεμβάσεις.
Η ανοσία της αγέλης ήδη έχει ξεκινήσει και ξεκίνησε χωρίς να σχετίζεται με τον εμβολιασμό, απαιτείται ακόμη λίγος χρόνος και σίγουρα τα μέτρα που λαμβάνονται ως προς τον εμβολιασμό των μεγάλων ηλικιών θα προσφέρουν κάποια υποστήριξη στην δυναμική της φύσης. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement