Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα Σμύρνη: Δύο ακόμα συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού – Κοντά και σε άλλους δράστες η ΕΛΑΣ

Νέα Σμύρνη: Δύο ακόμα συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού – Κοντά και σε άλλους δράστες η ΕΛΑΣ
Συνολικά έχουν συλληφθεί 16 άτομα - Βαρύνονται με αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία
Σχετικά Άρθρα

(upd) Σε δύο ακόμα συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη προχώρησε σήμερα Πέμπτη 11/3 η ΕΛΑΣ, η οποία συνεχίζει με ιδιαίτερη ένταση τις έρευνες της για τον εντοπισμό και άλλων δραστών.
Όπως έγινε γνωστό, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα, ηλικίας 22 και 23 ετών.
Κατά την ΕΛΑΣ, ο 22χρονος συλληφθείς φέρεται να ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο, καθώς είχε συλληφθεί πριν από ένα μήνα για την επίθεση στα γραφεία του υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 16 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο 30χρονος Ελληνο- ιρακινός, ο οποίος φέρεται πως ήταν εκείνος που χτύπησε και έριξε από τη μηχανή του τον 27χρονο αστυνομικό.
Μάλιστα από την ΕΛΑΣ αναφέρουν πως τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Η σύλληψη του 30χρονου

Σημειώνεται πως η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει χθες Τετάρτη 10/3 σε δύο συλλήψεις ατόμων που φέρονται να πρωτοστάτησαν στα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης την Τρίτη 9 Μαρτίου
Συγκεκριμένα, συνελήφθη αρχικά ένας 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν ένας εκ των ατόμων που ξυλοκόπησαν βάναυσα με μανία τον αστυνομικό, ενώ αργότερα το απόγευμα της Τετάρτης (10/3) στα χέρια των Αρχών έπεσε μετά από ταυτοποίηση και ο άνδρας που επιτέθηκε στον 28χρονο αστυνομικό και τον έριξε από την μηχανή.
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ένας άνδρας περίπου 30 ετών, Ελληνο - ιρακινός, ο οποίος αναφέρεται πως είναι γνωστός χούλιγκαν.
Ο 30χρονος, γνωστός και ως «Ινδιάνος» συνελήφθη στη Μαγούλα Αττικής μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σεσημασμένος για ναρκωτικά και χουλιγκανισμό ο Ιρακινός

Μέσα σε λίγες ώρες ο «Ινδιάνος», ο τύπος δηλαδή που φαίνεται στα βίντεο να «εκτοξεύεται» από την πλατεία κοντά στην Εστία και με ένα σπρίντ 100 μέτρων να ορμάει στον αστυνομικό και να τον γκρεμίζει από τη μηχανή, είχε ταυτοποιηθεί.
Πρόκειται για έναν άνδρα γεννημένο το 1991, είναι ιρακινής καταγωγής με παρελθόν, τόσο για υποθέσεις ναρκωτικών όσο και οπαδικής βίας που εργάζεται ως αποθηκάριος σε μεγάλο κατάστημα στην περιοχή του Ασπροπύργου και διαμένει στη Μαγούλα.
Κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας νωρίς σήμερα το απόγευμα τον περίμενε στο σπίτι του, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το χαμένο πορτοφόλι

Μια «λάθος» κίνηση στο σημείο της επίθεσης στον αστυνομικό που τραυματίστηκε χθες (9/3) κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη ήταν αρκετή για να οδηγήσει την αστυνομία στα ίχνη ενός εκ των δραστών.
Πρόκειται για τον 22χρονο που έχει συλληφθεί μαζί με άλλα 15 άτομα, ο οποίος είναι καταγεγραμμένος οπαδός ομάδας και ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε το πορτοφόλι του με την ταυτότητά του μέσα στην περιοχή που πραγματοποιήθηκαν οι σφοδρές συμπλοκές των διαδηλωτών με την αστυνομία και κοντά στο σημείο που ξυλοκοπήθηκε ο αστυνομικός της ΔΡΑΣΗ.
Αστυνομικός το συνέλεξε και το παρέδωσε στο ΑΤ της περιοχής με την εντολή όταν το ζητήσει κάποιος να κρατηθεί.
Όπως και έγινε.
Το πρωί της Τετάρτης 10/3 ο νεαρός πήγε στο τμήμα όπου και αναζήτησε το πορτοφόλι του.
Εκεί ταυτοποιήθηκε για τη φερόμενη συμμετοχή του στα επεισόδια και συνελήφθη.
Επιπλέον, αναμένεται να εξεταστεί όλο το διαθέσιμο υλικό από κάμερες και drones που κατέγραψαν τα γεγονότα, από το ελικόπτερο που βρέθηκε πάνω από τη Νέα Σμύρνη.
Ο 22χρονος είναι ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες από τα επεισόδια και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία.
Στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού πήραν μέρος περίπου 70 άτομα.

H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε συνέχεια της από 9-3-2021 ανακοίνωσης, από τις αστυνομικές δυνάμεις συνελήφθησαν για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη συνολικά 16 άτομα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.
Επιπρόσθετα προσήχθησαν 11 άτομα.
Τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων 3 παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το χρονικό των επεισοδίων

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης κατοίκων και φορέων ενάντια στην αστυνομική βία το απόγευμα της Τρίτης 9/3.
Ωστόσο μπορεί οι πολίτες με πρόφαση την αστυνομική βία στα επεισόδια της 7ης Μαρτίου να διαδήλωσαν αλλά φαίνεται ότι τα αίτια είναι βαθύτερα.
Οι πολίτες έδειξαν την αγανάκτηση του στα περιοριστικά μέτρα, 
τα οποία έχουν δημιουργήσει οργή και απογοήτευση στην κοινωνία.
Τα επεισόδια που προκλήθηκαν ήταν σκληρότατα σε μια χώρα που ταλαιπωρείται με πολύπλευρη κρίση και δεν χρειάζεται τέτοια επεισόδια.
Υπήρξαν πολλές εμπλοκές πολιτών και αστυνομικών και η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών με τους άνδρες των ΜΑΤ να απωθούν τους επιτιθέμενους, οι οποίοι έστησαν εν συνεχεία οδοφράγματα με κάδους.
Μερικές δεκάδες άτομα προσέγγισαν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής φεύγοντας από το κύριο σώμα της πορείας και το «πολιόρκησαν» με ρίψη μολότοφ.
Αργότερα, στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής, μια ομάδα 70 κουκουλοφόρων, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ.
Ένας από αυτούς, ορμάει και αρπάζει τον ένστολο συνεπιβάτη, τον γκρεμίζει ενώ οι υπόλοιποι από το πλήθος πετούν πέτρες, μολότοφ και καπνογόνα σε βάρος των αστυνομικών.
Τότε ξεκινά και ο άγριος ξυλοδαρμός του 28χρονου αστυνομικού με μπουνιές, κλωτσιές και καδρόνια.
astynomikos_traymatias_it_3114378.jpg
Screenshot_ααααααααααααα.png




Φωτογραφίες πριν την έναρξη της διαμαρτυρίας - Η συγκέντρωση του κόσμου:
nea-smyrni__7_.jpgnea-smyrni__4_.jpg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης