Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επέμβαση αστυνομίας στο ΑΠΘ για την εκκένωση της κατάληψης, 33 προσαγωγές

Επέμβαση αστυνομίας στο ΑΠΘ για την εκκένωση της κατάληψης, 33 προσαγωγές
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή
Σχετικά Άρθρα

(upd) Επέμβαση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 11/3 το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με κύριο στόχο να μπει τέλος στην κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του πανεπιστημίου.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ ήδη έχουν επέμβει στο εσωτερικό του κτηρίου, ενώ έχουν προχωρήσει σε 33 προσαγωγές.
Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί.
Σημειώνεται πως από το βράδυ είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στον χώρο του ΑΠΘ δεκάδες φοιτητές καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη επιχείρηση.
Η επέμβαση της αστυνομίας γίνεται μετά την απόφαση των καταληψιών να τερματίσουν την κατάληψη σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας που έχουν προγραμματίσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση ελήφθη μετά από πολύωρη συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ που τελείωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Η πορεία θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και εκεί οι φοιτητές θα προχωρήσουν σε έκδοση ανακοίνωσης που θα σημάνει και την τυπική λήξη της κατάληψης.

Ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την επιχείρηση

Με απόφασή τους, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε νέα συγκέντρωση, στις 11, στην Καμάρα και καταγγέλλουν την περικύκλωση του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις και την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας απαιτώντας την άμεση απόσυρση της αστυνομίας από το Πανεπιστήμιο.
«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και αναίτια επίθεση που δέχθηκαν επειδή απλά βρίσκονταν στον χώρο και καταδίκαζαν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ καλώντας τους άμεσα να αποχωρήσουν από αυτό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται πως «δεν θα επιτρέψουμε η καταστολή να κυριαρχήσει στις σχολές μας, ο φόβος και ο αυταρχισμός να επιβληθεί σπέρνοντας την υποταγή στην πολιτική τους». Επισημαίνεται δε, ότι από την πρώτη στιγμή στον χώρο βρέθηκαν συνδικαλιστές φοιτητικών συλλόγων, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων.

Για αυταρχισμό και ένταση της καταστολής καταγγέλλει την κυβέρνηση το ΚΚΕ

Για «συνέχιση του αυταρχικού της κατήφορου, ένταση της καταστολής και καλλιέργεια κλίματος αστυνομοκρατίας» στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την κυβέρνηση το ΚΚΕ για την πρωινή εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ.
Επισημαίνει ότι αυτή έγινε αφού είχε ανακοινωθεί ότι θα έληγε σήμερα η κατάληψη και κατηγορεί την κυβέρνηση για το ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος δημοσιογράφων στο ΑΠΘ.
Το ΚΚΕ ζητάει να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες και να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης