Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φόβοι για συνέχεια στον «πόλεμο» της Νέας Σμύρνης - Βράζει η κοινωνία, χωρίς βαλβίδες εκτόνωσης

Φόβοι για συνέχεια στον «πόλεμο» της Νέας Σμύρνης - Βράζει η κοινωνία, χωρίς βαλβίδες εκτόνωσης
Στους 10 οι τραυματίες αστυνομικοί, 16 συλλήψεις - Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω τον διχασμό - Ομόθυμη καταδίκη των επεισοδίων από τα κόμματα
Σχετικά Άρθρα

(upd8) Σε πεδίο μάχης για πάνω από δύο ώρες μετατράπηκε χθες Τρίτη 9/3 η Νέα Σμύρνη όπου μετά την ογκώδη ειρηνική διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας, ξέσπασαν σοβαρά και άγρια επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες αγνώστων, οι οποίες μετέβησαν στην περιοχή, προετοιμαζόμενες για μια πολύ σκληρή σύγκρουση.
Τα όσα εκτυλίχθηκαν την περασμένη Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με την απρόκλητη επίθεση αστυνομικών κατά πολιτών αλλά και τα χθεσινά βίαια επεισόδια, κατά τα οποία τραυματίστηκαν  δέκα αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, προκαλούν ανησυχία για τον κίνδυνο να ακολουθήσουν και άλλα βίαια επεισόδια στο άμεσο μέλλον.
Παρέμβαση έκανε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει το διχασμό της κοινωνίας ενώ όλα τα πολιτικά κόμματα έσπευσαν να καταδικάσουν τα χθεσινά επεισόδια και πλέον με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή 12 Μαρτίου για το θέμα της αστυνομικής βίας.
Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία προχώρησε σε 16 συλλήψεις ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, τα οποία όμως αφέθηκαν ελεύθερα.
Ωστόσο, είναι προφανές πως πέρα από την όποια αντιπαράθεση της αστυνομίας με διάφορες ομάδες αγνώστων, η κοινωνία, η οποία τελεί υπό περιορισμό εδώ και περίπου έναν χρόνο λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, είναι εν βρασμώ και αναζητά βαλβίδες εκτόνωσης.
smyrnh6953.jpg

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας εκ των 16 συλληφθέντων στη Ν. Σμύρνη

Για βαρύτατα αδικήματα κατηγορούνται οι 16 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χτεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο ένας μάλιστα κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΓΑΔΑ.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για έναν νεαρό, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον 29χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στην συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα.

Βαριά αδικήματα

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, σε βάρος των 16 σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σημειώνεται επίσης ότι προσήχθησαν 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέταση τους, ενώ τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.
Πρόκειται για τον 27χρονο, που δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και δύο ακόμα με κατάγματα στα δάχτυλα.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.


Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε πολίτη με γκλοπ, την περασμένη Κυριακή, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, συνεχίζεται η Διοικητική Ερευνά για το περιστατικό και ειδικότερα για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν τον ξυλοδαρμό του πολίτη χωρίς να επέμβουν.

Το χρονικό


Όλα άρχισαν κατά τις 19:00 χθες το απόγευμα όταν ομάδες αγνώστων αποκόπηκαν από την πορεία των διαδηλωτών που κατευθυνόταν προς το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, και άρχισαν να επιτίθενται κατά των αστυνομικών δυνάμεων.
Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν χαώδεις.
Οδομαχίες, συγκρούσεις σώμα με σώμα, βόμβες μολότοφ, χημικά, βεγγαλικά και παρέμβαση του ειδικού οχήματος της αστυνομίας, η οποία άρχισε να περιβρέχει τους διαδηλωτές.
Κατόπιν, μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε προς την κάτω πλευρά της πλατείας της Νέας Σμύρνης, επί της Νικολάου Πλαστήρα, στο ύψος της υπόγειας διάβασης προς την Καλλιθέα.
Εκεί ακολούθησε ένας ακόμα γύρος βίαιων επεισοδίων.
Σε αυτό το σημείο έγινε και η επίθεση μιας ομάδας 60 με 70 ατόμων κατά της μηχανοκίνητης αστυνομικής ομάδας ΔΡΑΣΗ.
Είναι η στιγμή που ένας εκ των αγνώστων ορμά στους αστυνομικούς, πιάνει τον ένστολο συνεπιβάτη της μηχανής, τον ρίχνει κάτω τη στιγμή που οι υπόλοιποι τρέπουν σε φυγή τους υπόλοιπους αστυνομικούς με πέτρες, μολότοφ και καπνογόνα.
Στη συνέχεια και για περίπου 2,5 λεπτά, δεκάδες άτομα κυκλώνουν τον πεσμένο αστυνομικό και αρχίζουν να τον χτυπούν άγρια έως ότου φτάσουν στο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ και αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ προκειμένου να τον προφυλάξουν.
Ο αστυνομικός έμεινε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα για περισσότερη από μισή ώρα, έως ότου έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

Η στιγμή της επίθεσης στο 2:20





Την ίδια ώρα, τα social media έχουν κατακλυστεί από βίντεο με επιθέσεις αστυνομικών κατά διαδηλωτών στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, ενώ ερωτήματα προκαλεί η φωτογραφία ενός αστυνομικού που διακρίνεται να κρατά ένα αντικείμενο που μοιάζει με όπλο.

 

 

 

oplo9586.jpg
smyrnh258.jpg
Μάλιστα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, όπου ακούγονται ξεκάθαρα αστυνομικοί να λένε «πάμε να τους γαμ… τελειώσανε, πάμε να τους σκοτώσουμε ρε, πάμε να τους σκοτώσουμε».

Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 27χρονος αστυνομικός έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αν και έχει πολλά οιδήματα αιμορραγία από το κεφάλι.
Βάσει των ίδιων πληροφορίων, η  αξονική τομογραφία είναι καθαρή ενώ δεν φέρει κάποια βλάβη σε ζωτικά όργανα.
Ο 27χρονος έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Από την αστυνομία αναφέρεται πως τραυματίστηκαν συνολικά 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο χωρίς να διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.
Στο νοσοκομείο μετέβησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας των αστυνομικών.
Στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζουν δολοφονική την επίθεση κατά του 27χρονου, καθώς όπως υποστηρίζουν, οι δράστες χτυπούσαν ανελέητα τον αστυνομικό, με ξύλα και κλωτσιές για περίπου 2,5 λεπτά.
Όπως λένε, τον έσωσε το γεγονός ότι δεν του έβγαλαν το κράνος από την πρώτη στιγμή, αλλά φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς και σε όλο το σώμα.
Όσον αφορά τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά των αστυνομικών, καθώς και καταγγελίες για βία, κατά τα χθεσινά επεισόδια, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι θα γίνει μια συνολική αποτίμηση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ήταν οι ενδεδειγμένες συνολικά.
Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛ.ΑΣ, δια μέσου του εκπροσώπου της Θεόδωρου Χρονόπουλου, συνιστά ψυχραιμία από όλες τις πλευρές, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, που ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την περασμένη Κυριακή, από αστυνομικούς, υπόθεση για την οποία είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ και προκαταρκτική έρευνα με εντολή εισαγγελέα.
astynomikos_traymatias_it_3114378.jpg
«Είμαι καλά, θα αντέξω» - Τα πρώτα λόγια του τραυματία αστυνομικού

 

Σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο 27χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από αγνώστους κατά τα εκτενή βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος μίλησε με συναδέλφους του που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, στους οποίους φέρεται να είπε: «είμαι καλά, θα αντέξω».
Μάλιστα συνδικαλιστές της αστυνομίας αναφέρουν ότι ο νεαρός αστυνομικός τους είπε ότι προσπάθησε να σώσει το όπλο του.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο-απόπειρα ανθρωποκτονίας, αναφέροντας πως «ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικό» ενώ ο συνδικαλιστής της ελληνικής αστυνομίας, Γρηγόρης Ευαγγέλου, τόνισε ότι «η αστυνομία αυτή τη στιγμή είναι στο μάτι του κυκλώνα καθώς αποτελεί τον κύριο κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους».

astinomikos-main.jpg

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια

Στα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στη Νέα Σμύρνη αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία.
«Την 18.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 9 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.
Την 18.45 ώρα, (3.000) άτομα περίπου από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.
Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.
Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.
Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.
Υπάρχουν (3) τουλάχιστον τραυματίες αστυνομικοί.
Πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμή (10) συλλήψεις» αναφέρει η ΕΛΑΣ.
smyrnh698.png

Πελώνη για Νέα Σμύρνη: Ο Τσίπρας υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση

Δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Πελώνη έκανε λόγο για θλιβερές και διχαστικές εικόνες, αναφέροντας πως συνιστούν ασέβεια για όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη της πανδημίας στα νοσοκομεία.
Η κα.Πελώνη επιτέθηκε στον κ.Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση πατώντας στην ψυχολογική κόπωση, την οργή αλλά και την κούραση που υπάρχει για τα περιοριστικά μέτρα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριφέρεται σαν κόμμα του 3%.
Τα συνθήματα του θυμίζουν τις καταστάσεις του 2008 και του 2011.
Δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει σε αυτές τις καταστάσεις» υπογράμμισε η κα.Πελώνη, η οποία απέδωσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ότι ακόμα δεν έχει βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα και για να καλύψει αυτό το κενό εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου για μικροκομματικά οφέλη.

Δεν μπορούμε να εξισώνουμε την αστυνομία με τους μπαχαλάκηδες

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απέρριψε το επιχείρημα ότι «η βία γεννά βία» λέγοντας ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε τα όργανα επιβολής του νόμου με «μπαχαλάκηδες» και πως υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται.
Ειδικά για το περιστατικό αστυνομικής βίας της περασμένης Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, η κα.Πελώνη επανέλαβε ότι προφανώς είναι εικόνα ενοχλητική και αδιανόητη γι’ αυτό και έχει διαταχθεί έρευνα.
«Ένα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας το οποίο διερευνάται, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να καίγεται η πόλη.
Δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να γεμίζουν τα νοσοκομεία, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι γιατί δέχονται κάποιοι το ρίσκο», τόνισε η κα. Πελώνη.

Ειρηνική και μαζική συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας

Νωρίτερα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μετά από κάλεσμα για διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας μετά τα όσα συνέβησαν στην περιοχή την περασμένη Κυριακή (7/3).
Το κάλεσμα για συγκέντρωση στην περιοχή από διάφορες συλλογικότητες, φορείς και κατοίκους ήταν για τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης 9/3.
Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι, κι άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή.
Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό με συνθήματα όπως:
«Με καταστολή δεν βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία» αλλά και τη λέξη «Πονάω» την οποία έλεγε ο πολίτης που ξυλοκοπήθηκε από τον αστυνομικό.
nea-smirni-2.jpgnea-smirni-4.jpg
nea-smyrni4__3_.jpgnea-smyrni4__2_.jpg

Παρέμβαση Μητσοτάκη: Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να μας διχάσει

Στα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες.
Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει.
Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.
Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν.
Όχι να καταστρέφουν.
Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.
Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας.
Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής:
To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων.
Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα.
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: Η βία μόνο δικαιώνει τη βία

Τα επεισόδια καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η βία δεν απαντιέται με βία.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας.
Η βία δεν απαντιέται με βία.
Η βία μόνο δικαιώνει τη βία» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: Να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας, από όπου και αν προέρχονται

Να απομονωθούν οι οπαδοί της βίας ζητά το ΚΙΝΑΛ.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό αστυνομικού απόψε στη Νέα Σμύρνη.
Την ώρα που οι πολίτες πληροφορούνται ότι σήμερα είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά.
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας στήνοντας ένα σκηνικό σύγκρουσης, πόλωσης και διχασμού με θύματα τη δημόσια υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και τελικά και την δημοκρατική ομαλότητα.
Αυτό το σκηνικό επιβάλλεται να ανατραπεί.
Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο για να τελειώνουμε με την πανδημία και να δουλέψουμε με σχέδιο και ενότητα για την επόμενη μέρα.
Επιβάλλεται να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για την κατάσταση που δημιουργείται.
Όλοι μαζί να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας, από όπου και αν προέρχονται» επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ: Απαράδεκτός ο τραυματισμός του αστυνομικού

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μεγαλειώδη συγκέντρωση καταδικάζοντας ταυτόχρονα τον τραυματισμό του αστυνομικού.
«Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας.
Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει» αναφέρει το ΚΚΕ.


Φωτογραφίες πριν την έναρξη της διαμαρτυρίας - Η συγκέντρωση του κόσμου:
nea-smyrni__7_.jpgnea-smyrni__4_.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης