Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δήμαρχος Νέας Σμύρνης: Δεν μπορούν να δέρνουν κόσμο μπροστά σε μικρά παιδιά

Δήμαρχος Νέας Σμύρνης: Δεν μπορούν να δέρνουν κόσμο μπροστά σε μικρά παιδιά
Σχετικά με τη σημερινή (9/3) συγκέντρωση είπε ότι «έχουμε μεγάλη αγωνία»
Σχετικά Άρθρα

Την απρόκλητη αστυνομική βία καταγγέλλει ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης αναφερόμενος στα γεγονότα της Κυριακής (7/3), τονίζοντας πως η «αστυνομία δεν μπορεί με το παραμικρό να δέρνει κόσμο μπροστά σε μικρά παιδιά».
Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 εκφράζει την αγωνία του για τη συγκέντρωση που έχει καλεστεί το απόγευμα (9/3) στις 18:00 στην περιοχή για τα όσα συνέβησαν στην πλατεία.
«Όταν έμαθα τα γεγονότα, επικοινώνησα με τον αστυνομικό διοικητή της ΔΙΑΣ και μου είπε ότι υπάρχει καταγγελία ότι δεν τηρούνται τα μέτρα στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Έστειλε τέσσερις μηχανές της ΔΙΑΣ, που άρχισαν να κόβουν πρόστιμα.
Αντέδρασαν οι πολίτες και η αστυνομία λέει ότι τους επιτέθηκαν ομάδα ατόμων.
Εγώ βιάστηκα να βγάλω ανακοίνωση ότι καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται» υπογραμμίζει για τα όσα συνέβησαν.
«Όταν είδα τα βίντεο, δεν είδα κανέναν πολίτη να προπηλακίζει αστυνομικούς, ούτε κανέναν πολίτη να δέρνει αστυνομικούς. Το αντίθετο.
Οι αστυνομικοί έδερναν τους πολίτες.
Πιστεύω λοιπόν ότι η αστυνομία δεν διαχειρίστηκε σωστά το θέμα για αυτό και διατάχθηκε ΕΔΕ» προσθέτει.

«Ήταν ντροπή»

Και συνεχίζει:
«Μπορεί η αστυνομία να προκληθηκε από τους πολίτες, αλλά ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να κρατά την ψυχραιμία. Δεν μπορεί με το παραμικρό να δέρνει κόσμο μπροστά σε μικρά παιδιά. Οι σκηνές αστυνομικής βίας Κυριακή μεσημέρι είναι ένα τραύμα στην καρδιά της Νέας Σμύρνης, αυτό το πράγμα δεν το έχουμε ξαναδει τόσα χρόνια.
Ήταν ντροπή».
Αναφερόμενος στην εκδοχή της αστυνομίας, ότι υπήρξε επίθεση από πολίτες, ο κ. Τζουλάκης είπε πως «δεν μπορεί η αστυνομία να ισχυρίζεται κάτι χωρίς αποδεικτικά στοιχεία», σημειώνοντας πως το περιστατικό συνέβη μπροστά σε τράπεζα, επομένως θα υπήρχε κάποιο βίντεο.
Σχετικά με τη σημερινή (9/3) συγκέντρωση είπε ότι «έχουμε μεγάλη αγωνία, όλες οι παρατάξεις θα συμμετέχουν, αλλά έχουν μπει και άλλα στοιχεία μέσα, δεν θέλω να τα κατονομάσω». Πρόσθεσε ότι ο δήμος δεν θα συμμετέχει επίσημα στη συγκέντρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης