Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Στις 24-26 Μαρτίου η κορύφωση των αναγκών σε κλίνες ΜΕΘ

Σαρηγιάννης: Στις 24-26 Μαρτίου η κορύφωση των αναγκών σε κλίνες ΜΕΘ
O καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ εκτιμά ότι από το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια αργή αλλά ουσιαστικά αποκλιμάκωση στα κρούσματα κορωνοϊού
Την εκτίμηση ότι από το προσεχές Σαββατοκύριακο θα αρχίσει να καταγράφεται μια αργή αλλά ουσιαστική αποκλιμάκωση στα κρούσματα κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Ωστόσο, περιμένουμε ότι η κορύφωση των αναγκών σε κλίνες ΜΕΘ θα είναι γύρω στις 24-26 Μαρτίου, η οποία προφανώς θα οφείλεται στα μεταλλαγμένα στελέχη» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, η αγορά μπορεί να επαναλειτουργήσει από τις 22 Μαρτίου, εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να πρώτα να ανοίξουν τα μαγαζιά και μια εβδομάδα αργότερα να λειτουργήσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Μάλιστα, εξηγώντας γιατί πρέπει το άνοιγμα των σχολείων να ξεκινήσει από τα γυμνάσια και τα λύκεια, ανέφερε ότι «τότε θα βρισκόμαστε ακόμα σε σημαντικό βαθμό διασποράς στην κοινότητα των στελεχών του ιού με αποτέλεσμα τα δημοτικά να παίζουν αυτόν τον πολλαπλασιαστικό ρόλο.
Καλύτερα να περιμένουμε λίγο» προσθέτοντας ότι τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να κινηθούν μόνα τους και να τηρήσουν καλύτερα τα μέτρα προστασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης