Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Κουφοντίνας, έγινε ανάνηψη μετά από εισαγγελική παραγγελία - «Εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Κουφοντίνας, έγινε ανάνηψη μετά από εισαγγελική παραγγελία - «Εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη
Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας είχε ζητήσει να μη γίνει ανάνηψη σε περίπτωση που χάσει τις αισθήσεις του
Σχετικά Άρθρα

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, με τους γιατρούς να προχωρούν σε ανάνηψη για να υποστηρίξουν τις ζωτικές του λειτουργίες, τηρώντας την ιατρική δεοντολογία και τη σχετική νομοθεσία, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, καθώς εκτέλεσαν την εισαγγελική παραγγελία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας είχε ζητήσει να μη γίνει ανάνηψη σε περίπτωση που χάσει τις αισθήσεις του.
Σύμφωνα ωστόσο με τους γιατρούς του, δέχθηκε να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάταξη των νεφρών.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Λαμίας, διανύοντας την 57η ημέρα απεργίας πείνας.
Την ίδια ώρα το αδιέξοδο παραμένει, με τη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ να στρέφει εκ νέου τα πυρά της κατά της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ενώ «εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Δικαιοσύνης για την υπόθεση, γεγονός που οδήγησε στην παρέμβαση του Άρειο Πάγου.

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».
Είχε προηγηθεί ιατρικό ανακοινωθέν το οποίο ανέφερε ότι ο κρατούμενος εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
Το αρχικό ανακοινωθέν ανέφερε τα εξής: «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της».


Κούρτοβικ κατά Νικολάου

Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, έστρεψε εκ νέου τα πυρά της εναντίον της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, καταγγέλοντας «εμπόδια» από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) στη μεταφορά του Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.
"Η ΚΕΜ είναι η κα Σοφία Νικολάου. Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου. Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κα Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό. Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη" σημείωσε η κ. Κούρτοβικ μιλώντας στο MEGA.
Η Ιωάννα Κούρτοβικ επεσήμανε πως "η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας και τον εξωθεί σε αυτό", ενώ υποστήριξε πως η απεργία πείνας είναι το μόνο μέσο που έχει στην κατοχή του ο κρατούμενος για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.
"Το δικαστήριο μας λέει ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει την απόφαση της κ. Νικολάου και μας λέει ότι είναι αναρμόδιο. Πήγαμε στα διοικητικά δικαστήρια και μας λένε ότι είναι αναρμόδια. Στον Άρειο Πάγο πήγαμε και δήλωσε αναρμόδιος. Καταθέσαμε αίτηση μεταγωγής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αγνοούν. Έστειλαν δε έγγραφη απάντηση για να μπλοκάρουν τις διαδικασίες της σημερινής κρίσης του δικαστηρίου" είπε, συμπληρώνοντας ότι όλοι οι καταδικασμένοι για τη 17 Νοέμβρη κρατούνται στον Κορυδαλλό.
Σύμφωνα με την ίδια, "η απεργία πείνας δεν είναι διεκδίκηση θανάτου αλλά διεκδίκηση ζωής", ενώ ο Δ. Κουφοντίνας ζητά να τον αφήσουν να ζήσει χωρίς δυσμενή διαχείριση σε βάρος του.

Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής ή διακοπής έκτισης της ποινής

Υπενθυμίζεται ότι χθες απορρίφθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας το αίτημα που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή έκτισης της ποινής του
Είχε προηγηθεί η απορριπτική πρόταση της Εισαγγελέως,  ως προς το αίτημα
Την Τετάρτη, δια των συνηγόρων του, ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτημα για αναβολή ή διακοπή της ποινής του μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του.
Το αίτημα του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη, υπογράφεται από την κ. Ιωάννα Κούρτοβικ και τον κ. Θέμη Σοφό, οι οποίοι παρέστησαν αμφότεροι στη διαδικασία.
Οι συνήγοροι επεδίωκαν αναβολή της έκτισης ποινής ώστε ο κρατούμενος απεργός πείνας να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη. Η αναβολή ζητήθηκε μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας.
Ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Θέμης Σοφός απευθυνόμενος στο δικαστήριο τόνισε πως «η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα κινδυνεύει και για το λόγο αυτό ζητάμε την διακοπή της ποινής ώστε να αποκατασταθεί η υγεία του και να εκπληρώσει η ποινή τον σκοπό που επιβλήθηκε.
Στόχος δεν πρέπει να είναι η εκδίκηση και η ανταπόδοση» πρόσθεσε ο κ. Σοφός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης