Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας (ΥΠ. Υγείας): Η πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική είναι πλέον στο βαθύ κόκκινο

Κικίλιας (ΥΠ. Υγείας): Η πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική είναι πλέον στο βαθύ κόκκινο
Κικίλιας: Σε βαθύ κόκκινο το ΕΣΥ Αττικής, σχέδιο έκτακτης ανάγκης
Την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Όπως είπε, τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς το Σύστημα Υγείας «ξεπερνά τα όριά του».
Παράλληλα ανακοίνωσε την αναδιάταξη των νοσοκομείων, ώστε διατεθούν περισσότερες κλίνες στο ΕΣΥ, ενώ σημείωσε ότι νέες ΜΕΘ αναπτύσσονται στο σύστημα υγείας που από το Νοέμβριο έως τώρα .
Λίγη ώρα νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.702 νέα κρούσματα, 40 θανάτους από τις επιπλοκές της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο και 431 διασωληνωμένους ασθενείς.
Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, η Αττική περνάει στο επίπεδο «έκτακτης ανάγκης», όπου και θα εφαρμοστεί στην περιοχή μπαίνοντας στο «βαθύ κόκκινο».
Όπως ανέφερε, με το νέο πανδημικό κύμα, το σύστημα Υγείας πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες και φαίνεται να ξεπερνά τα όριά του.
Από την 1η Ιανουαρίου, οι νοσηλείες covid στις ΜΕΘ είναι 1.227 σε όλη τη χώρα, ενώ «έκρουσε» τον κώδωνα του κινδύνου για τη βρετανική μετάλλαξη όπου διαδίδεται πολύ πιο εύκολα.
Ανακοίνωσε, πως θα προστεθούν 7 ΜΕΘ covid στο Ιπποκράτειο και θα προστεθούν 29 στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας το επόμενο διάστημα.
Το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για χρήση non-covid περιστατικών.
Παράλληλα, το Ωνάσειο θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, ενώ Θριάσιο και Ασκληπιείο θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια σε παθολογικά και non-covid περιστατικά.
Κλείνοντας, σημείωσε πως «το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν τη χαραυγή» τονίζοντας πως αύριο θα ξεπεραστούν οι 1.000.000 εμβολιασμοί στη χώρα, ενώ έως το τέλος του μήνα θα έχουν ξεπεράσει τους 1.700.000.
Η επιτροπή εμβολιασμών θα εισηγηθεί τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο AstraZeneca και για τους άνω των 65, ενώ αναμένονται παραπάνω εμβόλια τον επόμενο μήνα.
Η Pfizer θα παραδώσει πάνω από 1.000.000 εμβόλια τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης