Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Ψαλίδι» στον κωδικό 6, περιορισμοί στις μετακινήσεις - Όχι σε καθολικό lockdown - Στις 18:00 οι ανακοινώσεις Κικίλια - Χαρδαλιά

«Ψαλίδι» στον κωδικό 6, περιορισμοί στις μετακινήσεις - Όχι σε καθολικό lockdown - Στις 18:00 οι ανακοινώσεις Κικίλια - Χαρδαλιά
Σήμερα στις 18:00 το απόγευμα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

(upd8) Με τις προσδοκίες που καλλιεργούσε η κυβέρνηση για άνοιγμα της αγοράς να διαψεύδονται για ακόμα μια φορά, οι ειδικοί επιστήμονες καλούνται εκ νέου να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί η επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, η οποία τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Με συμπληρωμένο ήδη έναν χρόνο από το πρώτο κρούσμα covid, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο.
Η ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, δεν αφήνει πολλές εναλλακτικές λύσεις.
Οι διασωληνωμένοι, οι οποίοι ανέρχονται πλέον στους 422, αυξήθηκαν κατά 200 μέσα σε έναν μήνα, ενώ καθημερινά αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς τα κρούσματα και οι εισαγωγές ασθενών (χθες 2/3 υπήρξε ρεκόρ εισαγωγών από τις αρχές του 2021), με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής.
Οι ειδικοί, οι οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 3/3 το πρωί, φέρονται να μην υιοθετούν το σενάριο ενός καθολικού lockdown, για το οποίο άλλωστε από την αρχή υπήρχαν ισχυρές επιφυλάξεις.

Περιορισμοί στον κωδικό 6 και στην κινητικότητα

Ωστόσο, οι επιστήμονες εστίασαν στην ανάγκη να περιοριστεί δραματικά η κινητικότητα των πολιτών.
Οι πληροφορίες θέλουν τους επιστήμονες να αποφάσισαν να «ψαλιδιστεί» η δυνατότητα χρήσης του κωδικού 6, τον οποίο πλέον οι πολίτες θα χρησιμοποιούν μόνο για μετακίνηση με τα πόδια κοντά στο σπίτι τους για σωματική άσκηση ή για βόλτα με το κατοικίδιο τους.
Παράλληλα και όσον αφορά τον κωδικό 4 που αφορά την «παροχή βοήθειας», για τον οποίο θεωρείται ότι και αυτός καταστρατηγείται με αποτέλεσμα να γίνονται αρκετές συγκεντρώσεις σε σπίτια, αποφασίστηκε εντατικοποίηση ελέγχων χωρίς μάλιστα να αποκλείεται ο αστυνομικός που θα κάνει το δειγματοληπτικό έλεγχο, να συνοδεύει το άτομο έτσι ώστε να διαπιστώνει την ορθή χρήση του κωδικού, ενώ όσον αφορά τον κωδικό 2, είναι πιθανό να υπάρξει ένας περιορισμός στην χιλιομετρική απόσταση που θα μπορεί κάποιος να διανύσει.
Εν τω μεταξύ, και σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα 3/3 ένα έκτακτο σχέδιο για τη λειτουργία του συστήματος Υγείας, με πληροφορίες να αναφέρουν πως τα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και το «Ερρίκος Ντυνάν» θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non Covid-19 ασθενών, ώστε να συνεχιστεί χωρίς αναταράξεις η λειτουργία του ΕΣΥ και η κάλυψη των αναγκών των πολιτών.
Οι έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και με τα μέτρα για την αντιμετώπισή της από το Υπουργείο Υγείας θα γίνουν σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου και ώρα 18:00, από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

Πελώνη: Όχι σε καθολικό lockdown – Αλλαγές στον κωδικό 6 για άθληση

Αλλαγές στον κωδικό 6 για άθληση προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία απέκλεισε το σενάριο ενός καθολικού και σκληρού lockdown, επισημαίνοντας πάντως πως η Αττική είναι ήδη σε lockdown.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Πελώνη απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και επιβεβαίωσε πως εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6, έτσι ώστε να επιτρέπονται οι μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.
«Να κάνουμε όλοι μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε από το τούνελ της πανδημίας.
Όσο περισσότερο τηρήσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από αυτή την κατάσταση» είπε η κα.Πελώνη, η οποία ερωτηθείσα για το εάν εξετάζεται η επέκταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και μετά τις 18:00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, τόνισε ότι αυτό θα το εξετάσει η επιτροπή.
Η κα.Πελώνη αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης σχετικά με την άρση των περιορισμών, όταν θα είναι βεβαίως αυτό εφικτό, σημειώνοντας ότι σε αυτές είναι το λιανεμπόριο και τα σχολεία.
«Πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία και πάλι» είπε η κα.Πελώνη σημειώνοντας ότι στη συνέχεια θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα του καλοκαιριού.

Δερμιτζάκης: Δεν έχει νόημα ένα σκληρό lockdown εάν δεν εφαρμοστεί

Τη θέση πως δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα ένα σκληρό lockdown εάν αυτό δεν εφαρμοστεί διατύπωσε ο Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος υποστήριξε πως στην παρούσα φάση το στοίχημα είναι να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών.
«Επειδή ο ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούμε να παίρνουμε πολλά ρίσκα.
Αυτή τη στιγμή η αύξηση της δόση κατά τη γνώμη μου δεν θα δουλέψει» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι πιστεύει κάτι τέτοιο όχι επειδή θεωρητικά το πιο σκληρό lockdown δεν είναι καλή λύση αλλά επειδή στην πράξη δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί.
«Tα πράγματα είναι σαν να έχουμε έναν ασθενή στο νοσοκομείο.
Του δίναμε ένα φάρμακο το οποίο παλιά μπορούσε να τον βοηθήσει, τώρα το φάρμακο δεν δουλεύει, έχουμε δύο επιλογές λοιπόν.
Ή θα αυξήσουμε την δόση του φαρμάκου, ή θα αλλάξουμε το φάρμακο» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, αναφέροντας πως ή θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα πολύ πιο αυστηρό lockdown, αλλά να εφαρμοστεί και να μπορέσουμε να ελέγξουμε ακόμη και αυτούς που δεν έχουν διάθεση να το εφαρμόσουν ή θα προχωρήσουμε σε μια εντελώς άλλη στρατηγική.

Στοίχημα ο περιορισμός της κινητικότητας

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Αυτό είναι δίλημμα που δεν ξέρουμε πως θα δουλέψει» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, αναφέροντας πως εάν αποφασιστεί η πρακτική του «σκληρότερου lockdown», θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και αυτή η λύση να δουλέψει.
Όπως είπε, δεν είναι σε θέση να περιγράψει τυχόν νέα μέτρα καθώς δεν είναι σε θέση να πει πως θα περιοριστεί η κινητικότητα των ανθρώπων, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν περιορίσει την κοινωνικότητα τους ενώ έπρεπε.
«Δεν μπορώ να σας πω πως θα σταματήσουν κάποιοι νέοι να κάνουν πάρτι ή κάποιοι να βγαίνουν έξω και να πηγαίνουν από το ένα μέρος της Αθήνας στο άλλο.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο να σας το πω κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα» τόνισε ο κ.Δερμιτζάκης υποστηρίζοντας ότι ακούει πολλούς συναδέλφους του να μιλούν για καταστροφή εάν ανοίξουμε την ώρα που υπάρχει κώλυμα ως προς το ποια είναι η καλύτερη λύση.

Θωμαΐδης: Πάμε για 3.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν ανακοπεί ο κορωνοϊός

Σαφή προειδοποίηση πως εάν δεν ανασχεθεί η διάδοση του κορωνοϊού, θα φτάσουμε στα 3.000 νέα κρούσματα ημερησίως απηύθυνε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Θωμαΐδης υποστήριξε ότι «είδαμε πολύ νωρίς την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής και ενημερώσαμε τους ειδικούς».
Όπως είπε, από τα στοιχεία που εξετάζουν φαίνεται η επιδημιολογική εικόνα 7 με 10 ημέρες νωρίτερα.
Ο κ. Θωμαΐδης στάθηκε ιδιαίτερα στη μη εφαρμογή της τηλεργασίας στον επιθυμητό βαθμό, αλλά και στο άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων, αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην έξαρση των κρουσμάτων, ενώ παραδέχθηκε πως είναι μία δύσκολη εξίσωση, η ισορροπία μεταξύ της υγειονομικής προφύλαξης, της οικονομίας και της ψυχολογικής επιβάρυνσης του πληθυσμού από το lockdown.
«Ελπίζω πως με τα μέτρα που θα ληφθούν, θα δούμε μία ανάσχεση της διασποράς του ιού» τόνισε ο κ. Θωμαΐδης.

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα – Στα όρια του το ΕΣΥ

Στους λόγους για τους οποίους αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Δημόπουλος, επισημαίνοντας παράλληλα πως το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια του.
«Υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων για το πώς φτάσαμε εδώ.
Το ένα είναι η κόπωση όλων μας μετά από ένα χρόνο πανδημίας, το δεύτερο είναι ο καιρός, και το τρίτο είναι οι μεταλλάξεις.
Αυτά έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου οι εφεδρείες των νοσοκομείων είναι πολύ περιορισμένες, γίνονται προσπάθειες να ανοιχτούν νέες κλίνες ΜΕΘ και εντός της ημέρας.
Θετικό είναι ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού είναι ικανοποιητικός και αυξανόμενος.
Πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι των 60 και άνω» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Δημόπουλος.
Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται να υιοθετηθούν τα νέα μέτρα, και αν αυτό θα γίνει πριν την Τσικνοπέμπτη ή την Καθαρά Δευτέρα, ο κ.Δημόπουλος είπε ότι «σε κάθε επετειακή εκδήλωση ή περίοδο, την ώρα που μεγαλώνει και η μέρα, και ο καιρός είναι καλύτερος, υπάρχει συγχρωτισμός τις μεσημεριανές ώρες μέχρι το lockdown».
«Το προσωπικό στα νοσοκομεία είναι στα όριά του, με μεγάλη προσπάθεια και μεγάλο αριθμό εφημεριών. Ειδικευόμενοι γιατροί κάνουν 10 εφημερίες τον μήνα, και αυτό γίνεται επί μήνες» είπε ο κ.Δημόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για την αγορά, είπε ότι δεν γνωρίζει, αν θα είναι στοχευμένα μέτρα, ή με ενισχυμένο lockdown.
«Φαίνεται δύσκολο και το άνοιγμα των σχολείων, σαφώς πρέπει να υπάρξει κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, και ιδιαίτερα στις νοσηλείες» είπε ο κ.Δημόπουλος.

ΕΟΔΥ: Τρομακτική αύξηση του ιικού φορτίου – Στο +337% στο Ρέθυμνο

Τρομακτική αύξηση του ιικού φορτίου σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα δείχνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 22 έως 28 Φεβρουαρίου 2021.
Όπως υποστηρίζεται, την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 στο ιϊκό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ πλην της Περιφέρειας Αττικής.
Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται από +66% στη Λάρισα έως και +337% στο Ρέθυμνο Κρήτης.
Η συγκέντρωση του ιϊκού φορτίου στα λύματα του Αγίου Νικολάου Κρήτης (+2%) παραμένει ουσιαστικά σταθερή.
Οριακές κρίνονται, επίσης, οι αυξήσεις που παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη (+10%) και στην Πάτρα (+15%), οι οποίες εμπίπτουν μέσα στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας.
Η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει σταθεροποίηση της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα (-3%) για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με το ιϊκό φορτίο σε αυτά να παραμένει σταθερά υψηλό.

Προβληματισμός για πολλές περιοχές

Χθες 2/3 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.353 νέα κρούσματα με τους διασωληνωμένους να φτάνουν τους 422 από 406 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας όπου οι νέες διαγνώσεις έφτασαν τις 318, ενώ και ο Πειραιάς εξελίσσεται σε υγειονομική «βόμβα» με 202 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα.
Ακολουθεί ο δυτικός τομέας της Αθήνας με 185 κρούσματα, ο βόρειος τομέας της Αθήνας με 155 και ο νότιος τομέας Αθηνών με 107.
Η Ανατολική Αττική είναι με 103 νέες διαγνώσεις ενώ διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση στην Δυτική Αττική όπου καταγράφηκαν 41 κρούσματα.
Εκτός από το λεκανοπέδιο, σχεδόν όλη η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη, περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, είναι ή κινούνται με ταχύ ρυθμό προς το «κόκκινο».
Οι ειδικοί δε, θεωρούν δεδομένη την ευρύτατη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας.
Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη όπου εντοπίστηκαν 304 νέες λοιμώξεις και στην Αχαΐα όπου καταγράφηκαν 112.

Ελάχιστες οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Δραματική είναι η κατάσταση με τη διαθεσιμότητα κλινών στα νοσοκομεία της Αττική.
Είναι χαρακτηριστικό πως η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για ασθενείς με covid ανέρχεται στο 92% ενώ τα νοσοκομεία καθημερινά είναι σε έναν αγώνα δρόμου για την εύρεση διαθέσιμων κλινών.
Εκτιμάται πως για κάθε εξιτήριο που δίνεται από τα νοσοκομεία αναφοράς, γίνονται 4 εισαγωγές νέων ασθενών, με αποτέλεσμα οι νοσηλευόμενοι να έχουν ξεπεράσει πλέον τους 1.500.
Υπό αυτά τα δεδομένα, ο υπ.Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα ένα έκτακτο σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ έτσι ώστε τα νοσοκομεία να σταθούν όρθια και να μπορέσουν να διαχειριστούν και τη νέα αυτή έξαρση κρουσμάτων.

Σε ισχύ από 1/3 οι νέες βεβαιώσεις για τη μετακίνηση των εργαζομένων

Σε ισχύ τέθηκαν από Δευτέρα 1 Μαρτίου οι νέες βεβαιώσεις για τη μετακίνηση των εργαζομένων στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, οι εργοδότες υποχρεούνται να έχουν εφοδιάσει τους εργαζόμενούς τους με νέες βεβαιώσεις κίνησης για την εκτέλεση της εργασίας τους, οι οποίες μπορούν να έχουν διάρκεια ισχύος κατά ανώτατο όριο έως και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.
Από την Τρίτη 9 Μαρτίου οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να χορηγήσουν εκ νέου βεβαιώσεις κίνησης, οι οποίες δύνανται να έχουν ισχύ έως και 14 ημέρες.
Οι βεβαιώσεις αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει να εκδίδονται και χορηγούνται αφενός ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αφετέρου από τον ιστότοπο forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης- αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση, δηλαδή στον εργοδότη.

Σε ποιους δεν επιτρέπεται η μετακίνηση

Επισημαίνεται ότι δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε:
α) καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας,
β) τηλεργασία και
γ) νόμιμη άδεια.
Οι εργαζόμενοι αυτοί μπορούν να μετακινούνται μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.
Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει των ΚΑΔ της, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Τι γίνεται με αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες

Ακόμη, με έντυπο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες.
Οφείλουν να φέρουν μαζί με εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση.
Ειδικώς οι επιστήμονες - αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.
Με νέο έντυπο μέσω του Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» μπορούν επίσης να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

Στους 6.557 οι νεκροί

Στους 6.557 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 2/3 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.353, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 194.582 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.368 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

eody1.png

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.557 θάνατοι.
Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 422 (χθες 406).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.

eody2.png
To 84,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.364 ασθενείς.
Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή +11,58%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 291 ασθενείς.

eod6.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης