Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Δεν έχει νόημα ένα σκληρό lockdown εάν δεν εφαρμοστεί

Δερμιτζάκης: Δεν έχει νόημα ένα σκληρό lockdown εάν δεν εφαρμοστεί
Στοίχημα να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα ένα σκληρό lockdown εάν αυτό δεν εφαρμοστεί διατύπωσε ο Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος υποστήριξε πως στην παρούσα φάση το στοίχημα είναι να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών.
«Επειδή ο ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούμε να παίρνουμε πολλά ρίσκα.
Αυτή τη στιγμή η αύξηση της δόση κατά τη γνώμη μου δεν θα δουλέψει» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι πιστεύει κάτι τέτοιο όχι επειδή θεωρητικά το πιο σκληρό lockdown δεν είναι καλή λύση αλλά επειδή στην πράξη δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί.
«Tα πράγματα είναι σαν να έχουμε έναν ασθενή στο νοσοκομείο.
Του δίναμε ένα φάρμακο το οποίο παλιά μπορούσε να τον βοηθήσει, τώρα το φάρμακο δεν δουλεύει, έχουμε δύο επιλογές λοιπόν.
Ή θα αυξήσουμε την δόση του φαρμάκου, ή θα αλλάξουμε το φάρμακο» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, αναφέροντας πως ή θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα πολύ πιο αυστηρό lockdown, αλλά να εφαρμοστεί και να μπορέσουμε να ελέγξουμε ακόμη και αυτούς που δεν έχουν διάθεση να το εφαρμόσουν ή θα προχωρήσουμε σε μια εντελώς άλλη στρατηγική.

Στοίχημα ο περιορισμός της κινητικότητας

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Αυτό είναι δίλημμα που δεν ξέρουμε πως θα δουλέψει» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, αναφέροντας πως εάν αποφασιστεί η πρακτική του «σκληρότερου lockdown», θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και αυτή η λύση να δουλέψει.
Όπως είπε, δεν είναι σε θέση να περιγράψει τυχόν νέα μέτρα καθώς δεν είναι σε θέση να πει πως θα περιοριστεί η κινητικότητα των ανθρώπων, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν περιορίσει την κοινωνικότητα τους ενώ έπρεπε.
«Δεν μπορώ να σας πω πως θα σταματήσουν κάποιοι νέοι να κάνουν πάρτι ή κάποιοι να βγαίνουν έξω και να πηγαίνουν από το ένα μέρος της Αθήνας στο άλλο.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο να σας το πω κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα» τόνισε ο κ.Δερμιτζάκης υποστηρίζοντας ότι ακούει πολλούς συναδέλφους του να μιλούν για καταστροφή εάν ανοίξουμε την ώρα που υπάρχει κώλυμα ως προς το ποια είναι η καλύτερη λύση

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης